Свиленградските шахматисти станаха вицешампиони на малките селища

0

ШК „Шахматен център Свиленград 2013“ участва в XXIII Държавни игри на на спортистите на малките селища, които се проведоха в село Маноле, община Марица. Клубът се включи в надпреварата с отбор от 5 състезатели: капитан  – Стефани Данаилова, и участници – Антония Тонева, Максим Петков, Анелия Георгиева,  Добромир Георгиев. В турнира участваха 5 отбора.

Промяната в контролното време се отрази неготивно върху разпределението на силите и първия ден свиленградчани допуснаха три загуби по цайтнот /липса на време/. Отличната форма на състезателите си пролича през следващия ден, когато отборът ни победи единият претендент за второто място – отбора на с. Попинци с 3:1, а след това разгроми и другия отбор, преследващ второто място – този на Суворово с 4:0.

Така в крайното класиране Свиленград спечели купата и сребърните медали като изостана от шампионите от Белослав само с точка и половина. Най-добре от свиленградските шахматисти се представи Антония Тонева, която постигна 4 победи от 4 възможни и заслужено спечели първото място на четвърта дъска.

Четиримата състезатели от местния клуб взеха участие през седмицата и в открития турнир за купата на ВМРО „Кан Крум“ в гр. Пловдив. Турнирът се проведе в девет кръга с контролно време 15 минути на състезател плюс 5 секунди на ход. В него взеха участие 150 състезатели от цялата страна. Купата на ВМРО беше спечелена  от гросмайстор Кирил Георгиев.

От свиленградските шахматисти най-добре се представи Пеньо Василев, който завърши на 43 място с актив от 5,5 т. Те обаче се оказаха недостатъчни за спечелването на първото място при състезателите с ЕЛО до 1700. На 95 място с актив от 4 т. завърши Антония Тонева и точките й стигнаха за сребърния медал при момичетата  до 12 г. Също с актив от 4 т. завърши и Атанас Петков, който спечели среброто при неградираните състезатели /без ЕЛО/ до 8 г. Максим Петков е с актив от 3 т. успя да спечели златния медал при неградираните момчета до 10 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...