Свиленградските шахматисти станаха вицешампиони на малките селища

0

ШК „Шахматен център Свиленград 2013“ участва в XXIII Държавни игри на на спортистите на малките селища, които се проведоха в село Маноле, община Марица. Клубът се включи в надпреварата с отбор от 5 състезатели: капитан  – Стефани Данаилова, и участници – Антония Тонева, Максим Петков, Анелия Георгиева,  Добромир Георгиев. В турнира участваха 5 отбора.

Промяната в контролното време се отрази неготивно върху разпределението на силите и първия ден свиленградчани допуснаха три загуби по цайтнот /липса на време/. Отличната форма на състезателите си пролича през следващия ден, когато отборът ни победи единият претендент за второто място – отбора на с. Попинци с 3:1, а след това разгроми и другия отбор, преследващ второто място – този на Суворово с 4:0.

Така в крайното класиране Свиленград спечели купата и сребърните медали като изостана от шампионите от Белослав само с точка и половина. Най-добре от свиленградските шахматисти се представи Антония Тонева, която постигна 4 победи от 4 възможни и заслужено спечели първото място на четвърта дъска.

Четиримата състезатели от местния клуб взеха участие през седмицата и в открития турнир за купата на ВМРО „Кан Крум“ в гр. Пловдив. Турнирът се проведе в девет кръга с контролно време 15 минути на състезател плюс 5 секунди на ход. В него взеха участие 150 състезатели от цялата страна. Купата на ВМРО беше спечелена  от гросмайстор Кирил Георгиев.

От свиленградските шахматисти най-добре се представи Пеньо Василев, който завърши на 43 място с актив от 5,5 т. Те обаче се оказаха недостатъчни за спечелването на първото място при състезателите с ЕЛО до 1700. На 95 място с актив от 4 т. завърши Антония Тонева и точките й стигнаха за сребърния медал при момичетата  до 12 г. Също с актив от 4 т. завърши и Атанас Петков, който спечели среброто при неградираните състезатели /без ЕЛО/ до 8 г. Максим Петков е с актив от 3 т. успя да спечели златния медал при неградираните момчета до 10 г.

Previous articleРемонтират близо 40 улици в града до 2020 г.
Next articleСвиленград намали боклука си с близо 70 тона заради събирането „От врата на врата”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...