Георги Георгиев спечели международния турнир в Сливен

0

Георги Георгиев от ТК „Свиленград“ спечели двете титли на силния международен турнир по тенис до 12 г. в Сливен. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

Във финала на сингъл при момчетата Георгиев победи с 6:0, 6:1 Александър Василев от ТК „15:40″, София.

Свиленградската тенис надежда спечели и друга титла. В тандем с Павел Маринов от ТК „Супер спорт“, Варна той триумфира с купата при двойки. Българските таланти надиграха румънския дует с  6:1 и 6:1. При момичетата спечелиха техните съотборнички от „А“ националния тим по програмата „3Т“ – Никол Николова (ТК „Испано“, Варна) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90″).

Титлата при момичетата спечели Елизара Янева от ТК „Академик 83″, Пловдив, която се наложи над Александра Габровска (ТК „15:40″, София).

Турнирът „Sliven Cup 2018″ е част от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ и 8 от българските състезатели участват с подкрепата на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Треньори на двата отбора от проекта са Даниел Ангелов и Михаил Минчев.

„След този турнир в който обрахме всички награди и при момчетата и при момичетата, аз съм страшно обнадежден и мотивиран да работя все по- усърдно и съм още по-позитивно настроен за бъдещето на българския тенис“, заяви Ангелов.

В края на месеца Георги Георгиев ще участва в Европейската отборна лятна купа в румънския град Галац. Той е включен в състава на българския национален отбор под № 1 в листата.

Previous articleВременен приют за бездомни кучета ще има в Свиленград
Next articleДеца и родители

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...