Георги Георгиев спечели международния турнир в Сливен

0

Георги Георгиев от ТК „Свиленград“ спечели двете титли на силния международен турнир по тенис до 12 г. в Сливен. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

Във финала на сингъл при момчетата Георгиев победи с 6:0, 6:1 Александър Василев от ТК „15:40″, София.

Свиленградската тенис надежда спечели и друга титла. В тандем с Павел Маринов от ТК „Супер спорт“, Варна той триумфира с купата при двойки. Българските таланти надиграха румънския дует с  6:1 и 6:1. При момичетата спечелиха техните съотборнички от „А“ националния тим по програмата „3Т“ – Никол Николова (ТК „Испано“, Варна) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90″).

Титлата при момичетата спечели Елизара Янева от ТК „Академик 83″, Пловдив, която се наложи над Александра Габровска (ТК „15:40″, София).

Турнирът „Sliven Cup 2018″ е част от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ и 8 от българските състезатели участват с подкрепата на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

Треньори на двата отбора от проекта са Даниел Ангелов и Михаил Минчев.

„След този турнир в който обрахме всички награди и при момчетата и при момичетата, аз съм страшно обнадежден и мотивиран да работя все по- усърдно и съм още по-позитивно настроен за бъдещето на българския тенис“, заяви Ангелов.

В края на месеца Георги Георгиев ще участва в Европейската отборна лятна купа в румънския град Галац. Той е включен в състава на българския национален отбор под № 1 в листата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...