Временен приют за бездомни кучета ще има в Свиленград

1

Временен стационар за бездомни кучета ще бъде изграден в Свиленград. Приемането на животните в него ще става след обезпаразитяване, ваксинация и кастрацията им от ветеринарен лекар, с който общината има сключен договор.

За стационара е предвидено място в северната промишлена зона, в района межуд ЗММ „Юг” и завод „Коприна”. То е с площ около 1 500 кв.м. Теренът ще бъде ограден с телена мрежа, водоснабден и електрифициран. Обектът в него ще бъде изпълнен като поставяема метална конструкция.

Временният стационар е една от мерките за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в община Свиленград. На страницата на общинската администрация е публикувана и стратегията за периода 2017-2020 г. В нея се посочва, че броят на безстопанствените кучета в общината към 2017 г. е 55.

Припомняме, през 2016 г. група граждани, любители на животните, създадоха „Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“. Неин председател е Соня Апостолова. С различни инициативи и благотворителни базари бяха набирани средства за лечение и ваксинация на болни и изоставени животни. До намирането на нови стопани, те бяха приютявани в различни домове. До момента спасените кучета и котки са десетки.

1 COMMENT

  1. Здравейте искам да подам сигнал за едно куче по цял ден вие явно хората са го вързали!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...