Временен приют за бездомни кучета ще има в Свиленград

1

Временен стационар за бездомни кучета ще бъде изграден в Свиленград. Приемането на животните в него ще става след обезпаразитяване, ваксинация и кастрацията им от ветеринарен лекар, с който общината има сключен договор.

За стационара е предвидено място в северната промишлена зона, в района межуд ЗММ „Юг” и завод „Коприна”. То е с площ около 1 500 кв.м. Теренът ще бъде ограден с телена мрежа, водоснабден и електрифициран. Обектът в него ще бъде изпълнен като поставяема метална конструкция.

Временният стационар е една от мерките за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в община Свиленград. На страницата на общинската администрация е публикувана и стратегията за периода 2017-2020 г. В нея се посочва, че броят на безстопанствените кучета в общината към 2017 г. е 55.

Припомняме, през 2016 г. група граждани, любители на животните, създадоха „Организация за закрила на животните Сара – Свиленград“. Неин председател е Соня Апостолова. С различни инициативи и благотворителни базари бяха набирани средства за лечение и ваксинация на болни и изоставени животни. До намирането на нови стопани, те бяха приютявани в различни домове. До момента спасените кучета и котки са десетки.

Previous articleОт областната почват информационни срещи с животновъдите заради чумата
Next articleГеорги Георгиев спечели международния турнир в Сливен

1 COMMENT

  1. Здравейте искам да подам сигнал за едно куче по цял ден вие явно хората са го вързали!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...