Общински съветник иска заседанията на местния парламент в социалната мрежа

0

Фейсбук страница на Общински съвет иска общинският съветник Панайот Панайотов. Той предлага от нея да бъдат предавани онлайн всички комисии и сесии, а след това могат да се гледат и на запис. В страницата ще могат да се публикуват и внесените докладни и техните решения.

„Вече в много други общини сесиите на общинския съвет се гледат онлайн и по такъв начин са достъпни за много граждани. Мисля, че това е добър опит, който може да бъде наложен и в община Свиленград. По този начин нашите избиратели ще могат следят своите общински избраници, кой как точно гласува и какво мнение и позиция заема по повдигнатите въпроси от дневния ред на общината”, пише още в докладната на Панайотов.

Сега на страницата на общинската администрация svilengrad.bg, в секцията Общински съвет, може да се открие информация за графика и дневния ред на заседанията на местния парламент и приетите решения, както и информация за общинските съветници и телефон и електронна поща за контакт с тях.

Още няколко докладни е внесъл местният представител на НФСБ. Освен посмъртното връчване на званието Почетен гражданин на Свиленград на генералът победител от Одринската битка Никола Иванов, Панайотов прилага и подписка с искане за ремонт на 25 улици между „Христо Ботев” и „Граничар”.  Към докладната е приложен и компактдиск със запис на снимков и видео материал, показващи състоянието на улиците. Освен от асфалтиране, улиците са нуждаят от смяна на водопровода, пише той и уверява, че се е срещнал с началника на ВиК Хасково, който изявил готовност за разговори с представители на Община Свиленград за създаване на план за действие за цялостен ремонт на въпросните улици.

За втори път той иска да бъде разгледано и предложението му за поставяне на барелеф на поета революционер Христо Ботев в градския парк. На сесията миналия месец, Панайотов не получи подкрепа от колегите си в местния парламент с няколко мотива. Паметник на Христо Ботев има в двора на ПГССИ Христо Ботев, средствата могат да бъдат използвани в подкрепа на хора в нужда, а директорът на музея коментира, че дейността на поета не е пряко свързана със Свиленград, за разлика от делото на Левски и Вазов. По думите й по-редно би било да бъдат издигнати паметници на изявени местни личности като Александър Кипров и д-р Страшимир Дочков.
Панайотов тогава беше категоричен, че всеки месец ще внася искането.

Previous articleУстановиха втора кражба на ток в рамките на седмица
Next articleСвиленград издирва наследниците на генерала победител от Одринската битка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...