Общински съветник иска заседанията на местния парламент в социалната мрежа

0

Фейсбук страница на Общински съвет иска общинският съветник Панайот Панайотов. Той предлага от нея да бъдат предавани онлайн всички комисии и сесии, а след това могат да се гледат и на запис. В страницата ще могат да се публикуват и внесените докладни и техните решения.

„Вече в много други общини сесиите на общинския съвет се гледат онлайн и по такъв начин са достъпни за много граждани. Мисля, че това е добър опит, който може да бъде наложен и в община Свиленград. По този начин нашите избиратели ще могат следят своите общински избраници, кой как точно гласува и какво мнение и позиция заема по повдигнатите въпроси от дневния ред на общината”, пише още в докладната на Панайотов.

Сега на страницата на общинската администрация svilengrad.bg, в секцията Общински съвет, може да се открие информация за графика и дневния ред на заседанията на местния парламент и приетите решения, както и информация за общинските съветници и телефон и електронна поща за контакт с тях.

Още няколко докладни е внесъл местният представител на НФСБ. Освен посмъртното връчване на званието Почетен гражданин на Свиленград на генералът победител от Одринската битка Никола Иванов, Панайотов прилага и подписка с искане за ремонт на 25 улици между „Христо Ботев” и „Граничар”.  Към докладната е приложен и компактдиск със запис на снимков и видео материал, показващи състоянието на улиците. Освен от асфалтиране, улиците са нуждаят от смяна на водопровода, пише той и уверява, че се е срещнал с началника на ВиК Хасково, който изявил готовност за разговори с представители на Община Свиленград за създаване на план за действие за цялостен ремонт на въпросните улици.

За втори път той иска да бъде разгледано и предложението му за поставяне на барелеф на поета революционер Христо Ботев в градския парк. На сесията миналия месец, Панайотов не получи подкрепа от колегите си в местния парламент с няколко мотива. Паметник на Христо Ботев има в двора на ПГССИ Христо Ботев, средствата могат да бъдат използвани в подкрепа на хора в нужда, а директорът на музея коментира, че дейността на поета не е пряко свързана със Свиленград, за разлика от делото на Левски и Вазов. По думите й по-редно би било да бъдат издигнати паметници на изявени местни личности като Александър Кипров и д-р Страшимир Дочков.
Панайотов тогава беше категоричен, че всеки месец ще внася искането.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...