Задържаха тениски, детски стоки и парфюми менте в автобус на Капитан Андреево

0

6102 текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоката е открита на 4 юли, при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити хиляди стоки, с търговски характер, опаковани в кашони.

В хода на проверката е установено, че стоките са собственост на един от пътниците. Открити са 3925 текстилни изделия, по-голяма част от тях детски комплекти, тениски и къси панталони, бельо и летни шалове, както и  720 парфюма и тоалетни води, по 469 броя чанти и колани, 441 портмонета, както и 78 чифта чехли и маратонки. Всички носят обозначенията на 22 световноизвестни търговски марки, сред които Louis Vuitton, Adidas, Nike, Puma, Calvin Klein, Gucci, Philip Plein, Armani.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения  през шестте месеца на 2018 година при 143 случая на МП Капитан Андреево са задържани 124 414 артикула. Образувани са 633 преписки. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...