Задържаха тениски, детски стоки и парфюми менте в автобус на Капитан Андреево

0

6102 текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоката е открита на 4 юли, при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити хиляди стоки, с търговски характер, опаковани в кашони.

В хода на проверката е установено, че стоките са собственост на един от пътниците. Открити са 3925 текстилни изделия, по-голяма част от тях детски комплекти, тениски и къси панталони, бельо и летни шалове, както и  720 парфюма и тоалетни води, по 469 броя чанти и колани, 441 портмонета, както и 78 чифта чехли и маратонки. Всички носят обозначенията на 22 световноизвестни търговски марки, сред които Louis Vuitton, Adidas, Nike, Puma, Calvin Klein, Gucci, Philip Plein, Armani.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения  през шестте месеца на 2018 година при 143 случая на МП Капитан Андреево са задържани 124 414 артикула. Образувани са 633 преписки. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

Previous article10 хил. лв. бяха събрани за рушащата се къща на семейството от Сива река
Next article„Изкуството на Тибет” е новата временна експозиция в музея

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...