10 хил. лв. бяха събрани за рушащата се къща на семейството от Сива река

0

10 хил. лв. има събрани вече в подкрепа на семейството от Сива река, чиято къща се руши. Това става ясно от думите на Галя Динева, която инициира набирането на средствата.

Историята на семейството трогна хиляди в социалната мрежа, а семейството разказа как живее в предаването „Събуди се”, по Нова телевизия. Петима обитават порутената къща, част от която е паднала преди няколко години. 27-годишната Жулиета, сестра й с детето си, и двамата им родители.

Хората са трудолюбиви, но средствата не достигат за друго, освен да покриват разходите си. Отделно Жулиета е с тежка форма на диабет и цялата ѝ заплата отива за лекарствата и сметките. Тя се обръща към хората с добри сърца в социалната мрежа, едва след като изчерпва всички възможности.

Открита беше банкова сметка, а на различни места в града бяха поставени кутии за дарения. Изработиха ги ученици от ПГССИ „Христо Ботев”. Те, както и други доброволци, изразиха готовност да се включат и с физически труд, за да помогнат в укрепването на дома.

По думите на Галя Динева, след събирането на парите, остава най-трудоемката част. Намирането на майстори, които да извършат качествено укрепване на къщата, срещу заплащане. Част от необходимите материали са осигурени от други хора с големи сърца!, уточнява Галя. С поста си, тя призовава хората да помогнат с предложения. Тя благодари на всички, подкрепили инициативата, отделили време и средства, за да помогнат.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...