10 хил. лв. бяха събрани за рушащата се къща на семейството от Сива река

0

10 хил. лв. има събрани вече в подкрепа на семейството от Сива река, чиято къща се руши. Това става ясно от думите на Галя Динева, която инициира набирането на средствата.

Историята на семейството трогна хиляди в социалната мрежа, а семейството разказа как живее в предаването „Събуди се”, по Нова телевизия. Петима обитават порутената къща, част от която е паднала преди няколко години. 27-годишната Жулиета, сестра й с детето си, и двамата им родители.

Хората са трудолюбиви, но средствата не достигат за друго, освен да покриват разходите си. Отделно Жулиета е с тежка форма на диабет и цялата ѝ заплата отива за лекарствата и сметките. Тя се обръща към хората с добри сърца в социалната мрежа, едва след като изчерпва всички възможности.

Открита беше банкова сметка, а на различни места в града бяха поставени кутии за дарения. Изработиха ги ученици от ПГССИ „Христо Ботев”. Те, както и други доброволци, изразиха готовност да се включат и с физически труд, за да помогнат в укрепването на дома.

По думите на Галя Динева, след събирането на парите, остава най-трудоемката част. Намирането на майстори, които да извършат качествено укрепване на къщата, срещу заплащане. Част от необходимите материали са осигурени от други хора с големи сърца!, уточнява Галя. С поста си, тя призовава хората да помогнат с предложения. Тя благодари на всички, подкрепили инициативата, отделили време и средства, за да помогнат.

Previous articleНеобходимостта от ваканция
Next articleЗадържаха тениски, детски стоки и парфюми менте в автобус на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...