НАП продава ресторант в Свиленград

0

Имот в Свиленград продават публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково, съобщиха от приходната агенция. Става дума за ресторант „Понтос”. Мястото е с площ от близо 600 квадратни метра, в които има ресторант със зала за хранене и кухненски блок, голям общо 264,5 квадрата. Имотът е оценен на 225 000 лв.

Мястото и ресторантът могат да бъдат огледани от днес до 17 юли включително след уговорка с публичния изпълнител от Хасково, който води продажбата, уточняват още от офиса на НАП в Хасково. Също до 17-ти този месец се внасят депозит в размер на 20% от обявената начална продажна цена и ценово предложение за закупуване. Документите се приемат в дирекция „Събиране“ на Националната агенция за приходите на бул. „България“ 152 в областния град.

85 200 лв. събра НАП в Хасково от 12 продажби от началото на годината досега. 42 700 лв. са приходите от търгове на недвижими имоти, 42 500 лв. – от продадени превозни средства. С приходите от продажбите частично или изцяло са погасени данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите, уточняват от Агенцията. От там припомнят, че за да не се стига до продажба на актив с цел принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета, при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата трябва да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...