С таблет, флашка и книга ще награждава Историческият музей за „Съхранена памет”

0

Националният конкурс е по повод 105 години от превземането на Одринската крепост и разорението на тракийските българи

Национален конкурс „Съхранена памет” обявяват от Историческия музей в Свиленград. Той е във връзка със 105-та годишнина от превземането на Одринската крепост и разорението на тракийските българи.

Конкурсът има за цел събиране и популяризиране на малко известни сведения на участници във войната, техните впечатления, живот и съдба, снимков материал и документи, както и автентични истории от съхранената родова памет за миналото на предците – тракийски бежанци в периода 1912-1928 г.

В конкурса може да участва всеки, стига да изпрати снимки(една или повече) с кратко описание на събитието или лицата от фотоса през този период, или да разкаже писмено спомени за близки или роднини, участвали във военните действия по превземането на Одринската крепост. Може да представи  документи и други материали, свързани със събитията от Балканските войни и разорението на Тракия.

За участниците в конкурса няма възрастови ограничения, но е желателно всеки участник да даде информация за себе си- име, възраст,  откъде знае за това, което разказва, тел. и адрес за обратна връзка.

Крайният срок за изпращане на материалите е 20 септември 2018 г. на адрес: Свиленград 6500, бул.”България” № 150, за конкурса „Съхранена памет”, pamet_svilengrad@abv.bg тел.: 0889 00 40 99; 0884 880 157.

Исторически музей – Свиленград чрез специално назначена комисия ще определи наградените най-късно до 30 септември 2018 г. Наградите на отличените ще бъдат връчени на 5 октомври 2018 г. на официална церемония по повод Деня на Свиленград.

За награден фонд са определени за първо място – таблет, за второ – USB-памет, 64 GB, а за трето – ваучер от книжарница  „Хеликон”.

Previous articleНАП продава ресторант в Свиленград
Next articleКриминалистите хванаха 38-годишен, отглеждал канабис в двора

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...