Нов автомобил ще помага на огнеборците в борбата с горските пожари

0

Нов високопроходим автомобил Mitsubishi L200 получиха огнеборците от Свиленград. С такива специализирани автомобили вече разполагат и колегите им от Харманли и Хасково. Пикапите са специално предназначени за борба с низовите горски пожари и гасене на сухи треви. С тях огнеборците ще стигат по-бързо до мястото на пожара.

Колите са снабдени с цистерна за 320 литра вода. Във всеки автомобил има два главни шланга, пет малки, 6 гръбни пръскачки, преносима термокамера, очила за нощно виждане, 12 комплекта лични предпазни средства. Всеки пикап е оборудван с лебедка и може да тегли закъсали автомобили.

Пикапът е от последното, пето поколение на известната фирма. Новите автомобили са регистрирани и вече могат да се използват в борбата с пожарите.
Техниката е доставена по проект „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“ по програмата за трансгранично сътрудничество „България-Турция“ 2014 – 2020 г. През ноември хасковската противопожарна служба очаква друг автомобил за справяне с наводнения.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...