Нов автомобил ще помага на огнеборците в борбата с горските пожари

0

Нов високопроходим автомобил Mitsubishi L200 получиха огнеборците от Свиленград. С такива специализирани автомобили вече разполагат и колегите им от Харманли и Хасково. Пикапите са специално предназначени за борба с низовите горски пожари и гасене на сухи треви. С тях огнеборците ще стигат по-бързо до мястото на пожара.

Колите са снабдени с цистерна за 320 литра вода. Във всеки автомобил има два главни шланга, пет малки, 6 гръбни пръскачки, преносима термокамера, очила за нощно виждане, 12 комплекта лични предпазни средства. Всеки пикап е оборудван с лебедка и може да тегли закъсали автомобили.

Пикапът е от последното, пето поколение на известната фирма. Новите автомобили са регистрирани и вече могат да се използват в борбата с пожарите.
Техниката е доставена по проект „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“ по програмата за трансгранично сътрудничество „България-Турция“ 2014 – 2020 г. През ноември хасковската противопожарна служба очаква друг автомобил за справяне с наводнения.

Previous articleМитничари конфискуваха контрабандни цигари от тайник на камион
Next articleНАП продава ресторант в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...