Треньорът Марин Атанасов: Учим състезателите си да играят добър тенис

0

Интервю със свиленградчанина Марин Атанасов представя Българската федерация по тенис от сайта bgtennis.bg в рубриката „Треньор на шампиони“. Под негово ръководство свиленградската тенис надежда Георги Георгиев спечели титлата на Държавното лично първенство до 12 г. без загубен сет. Марин Атанасов разказва за страстта си към тениса и работата си с Георги. От близо 4 години той, заедно с другите треньори в Тенис клуб Свиленград – Добромира и Елена Цингови, обучават момчето.

„Георги е изключително амбициозно дете, което винаги е преследвало целите си с много работа. Атлетичен е и има доста добри физически данни. Неговата отдаденост и мотивация са причина за добрите му резултати”, казва треньорът му.

Георги е част от националния отбор по програмата 3Т.

„Високо оценяме създаването на този проект. Организиран е по един наистина професионален начин. Лично за Георги позитивите са много. В това число – опит на международно ниво, работа със специалисти в различни сфери, непрекъснати анализи, оценки и индивидуален подход към играчите”, допълва той.

Освен с Георги, Марин Атанасов работи с още няколко деца. Според него те имат амбицията да постигат успехи и притежават данните за това: „Чрез постоянство и работа всички в клуба се надяваме, че един ден и те ще бъдат шампиони”.

Марин Атанасов споделя още, че основното, на което иска да научи състезателите от клуба в Свиленград е „да играят добър тенис, да изградят борбеност и постоянство”.

Previous articleС пожари започна жътвената кампания в Свиленградско
Next articleСвиленград отбеляза Международния ден на йога с обща практика и лекция за Аюрведа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...