Продължава набирането на средства за порутената къща на Жулиета и семейството й

0

Продължава набирането на средства за укрепване на порутената къща, в която живеят Жулиета и семейството й в Сива река. Призивът за помощ събра хиляди хора в социалните мрежи. Те са готови да помогнат със средства и с доброволен труд.

Преди години голяма част от къщата паднала. Петима души живеят в нея – двама възрастни родители, двете им дъщери и синът на едната, който тази година ще бъде в първи клас.

„Стана ми много жално,когато ми казаха,че долу в едната стая спели бабата, майката и детето, а горе, където има опасност тавана да падне, спели Жулиета и бащата!”, споделя във Фейсбук Галя Динева, с чийто пост започна и кампанията. „За тези, които смятат, че са мързели ще видите двора на тези “мързеливи” хора! Ще видите едно детенце, което мечтае тази съборетина да стане кралство, а той да е Крал! И ще видите как се живее без пералня,без нормална печка за готвене и без тоалетна! И въпреки всичко, беше подредено и чисто, доколкото е възможно в тази Къща!”, допълва Галя.

Постът й беше споделен от хиляди. Репортаж за семейството беше излъчен по Нова телевизия, в предаването „Събуди се”. Материал написа и offnews.bg.

„Никой не заслужава в 21-ви век да живее така и да отглежда детето си в подобни условия! Хората са се включили в социалните мрежи за помощ, едва след като са изчерпали всички възможни варианти! Ходили са в общината, откъдето им е отпусната помощ от 700 тухли!“, написа във Фейсбук Галя Динева, с чийто пост започна и кампанията. „Няма време за губене, казва тя, къщата ще се срути всеки момент“.

Строител оценя укрепителните дейности на къщата на 15 хил. лв. Семейството, въпреки че успява да покрива някак разходите си, не може да спести сумата.

Жулиета, която е на 27 години, е с тежка форма на диабет. Работи като камериерка в един от големите хотели в Свиленград и цялата ѝ заплата отива за лекарствата и сметките. Сестра й, Антония, работи при кмета на селото на половин щат, по 4 часа, защото детето боледува често и няма кой да го гледа. Бабата е възрастна и със здравословни проблеми, а дядото пасе животните в селото.

Призивът в социалната мрежа мотивира много хора. Ученици от ПГССИ Христо Ботев са направили дарителски кутии, разпръснати из целия град. Надяват се хората да са добри и да помогнат. Готови са да се включат и с физически труд, за да помогнат. Инструкторът по Табата Соня Апостолова също е готова да организира благотворителни часове.

Дарителските кутии са поставени в Нон стоп Спайдер, Нон стоп Роял шоп (до автогарата), в магазин Жанет, хранителната борса в Изгрев, чейндж бюрото до Али Баба, салон Скандал, в хранителния магазин в пресечката на салон Галант, кв.Гарата – хранителния магазин на ЖП Гарата, Фризьорския салон срещу таверна Олимп, в гр.Любимец – “Арги” магазин и склад за хранителни стоки, срещу парка.

Ако искате да помогнете, може да го направите като преведете средства на:

BG14RZBB91551009343893

Титуляр: Недка Желязкова Атанасова

Previous articleОт полицията засилват контрола в очакване на потока от гастербайтери
Next articleЗа богомилите и българския дух ще говори проф. Дамян Попхристов в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...