За богомилите и българския дух ще говори проф. Дамян Попхристов в Свиленград

0

Среща с проф. Дамян Попхристов ще се проведе в Свиленград. Колоритният преподавател по режисура от Нюйоркския университет пристига по покана на младежите от Тракийско дружество „Тракия”.

Лекцията е на тема „Българският дух през вековете”. Тя е обявена за 21 юни, четвъртък, от 19.30 часа, в сградата на Тракийското дружество и се очаква да привлече много свиленградчани.

Проф. Дамян Попхристов преподава от 25 години режисура в Нюйоркския университет. Той е единственият българин, поставил пиеса на Бродуей. Срещал се е със звезди от ранга на Джулия Робъртс, Йоко Оно и Дъстин Хофман.

Професорът е един от интересните изследователи и писатели. Увлича се от историята и езотериката. От 17 години изучава богомилите. В различни градове в България са организирани представяния на книгата му „За богомилите, от уста на ухо”. Разказва, че това, което е учил за тях в училище – че са лоши еретици, се оказва не цялата истина. По думите му първоначално те са станали известни не като богомили, а като „добри хора”.

Лекциите му на наши и международни форуми събират стотици, търсещи отговор на въпроса:  Каква е мисията на българите? Какво е заложено в генетичната ни памет? Какво е посланието на богомилите?

Previous articleПродължава набирането на средства за порутената къща на Жулиета и семейството й
Next articleСъдия от Свиленград загина в катастрофа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...