За богомилите и българския дух ще говори проф. Дамян Попхристов в Свиленград

0

Среща с проф. Дамян Попхристов ще се проведе в Свиленград. Колоритният преподавател по режисура от Нюйоркския университет пристига по покана на младежите от Тракийско дружество „Тракия”.

Лекцията е на тема „Българският дух през вековете”. Тя е обявена за 21 юни, четвъртък, от 19.30 часа, в сградата на Тракийското дружество и се очаква да привлече много свиленградчани.

Проф. Дамян Попхристов преподава от 25 години режисура в Нюйоркския университет. Той е единственият българин, поставил пиеса на Бродуей. Срещал се е със звезди от ранга на Джулия Робъртс, Йоко Оно и Дъстин Хофман.

Професорът е един от интересните изследователи и писатели. Увлича се от историята и езотериката. От 17 години изучава богомилите. В различни градове в България са организирани представяния на книгата му „За богомилите, от уста на ухо”. Разказва, че това, което е учил за тях в училище – че са лоши еретици, се оказва не цялата истина. По думите му първоначално те са станали известни не като богомили, а като „добри хора”.

Лекциите му на наши и международни форуми събират стотици, търсещи отговор на въпроса:  Каква е мисията на българите? Какво е заложено в генетичната ни памет? Какво е посланието на богомилите?

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...