От полицията засилват контрола в очакване на потока от гастербайтери

0

За засилване на мерките по контрола за движение във връзка с потоците гастарбайтери през предстоящите летни месеци съобщават от Областната дирекция на полицията. Във връзка с интензивния пътникопоток допълнително ще бъдат обезпечени и основните пътни артерии до ГКПП “Капитан Андреево” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.

Данните, отчетени на месечния брифинг на Областната дирекция на полицията са качени на страницата на ведомството. По-малко катастрофи, но повече пострадали отчитат още униформените. Участниците в пътни инциденти са предимно младежи на възраст между 18 и 25 г. Затова и от хасковската полиция искат да инициират законови промени, с които да се увеличат часовете по кормуване при подготовката на шофьорите.

50 заявления на чужди граждани с хуманитарен статут са приети и обработени. През месец май са проведени и срещи в редица малки населени места, без постоянно полицейско присъствие. В рамките на срещите, в свиленградското село Генералово хората споделят, че са извършени около 80 адресни регистрации на лица от областите Шумен, Разград и Силистра и има съмнение, че част от тези лица не са ангажирани с легална трудова дейност.

В момент на извършване на телефонна измама на територията на РУ Хасково по подозрение за съпричастност в телефонна измама е  задържан  56-годишен мъж от областния град, чиято роля е била да вземе и пренесе парите на оказаното му место. Същият е взел участие в още една измама в града същия месец на 16 май.

Присъстващият на брифинга началник на „Охранителна полиция“ комисар Атанас Ненков, подчерта, че приоритет в летните месеци в работата на пътните полицаи ще бъде и безопасността на движението по пътищата, опазване на селскостопанската реколта от набези, както и провеждането на операции в нощни увеселителни заведения и уязвими места за недопускане на инциденти с малолетни и непълнолетни през ваканцията, допълват от полицията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...