От полицията засилват контрола в очакване на потока от гастербайтери

0

За засилване на мерките по контрола за движение във връзка с потоците гастарбайтери през предстоящите летни месеци съобщават от Областната дирекция на полицията. Във връзка с интензивния пътникопоток допълнително ще бъдат обезпечени и основните пътни артерии до ГКПП “Капитан Андреево” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.

Данните, отчетени на месечния брифинг на Областната дирекция на полицията са качени на страницата на ведомството. По-малко катастрофи, но повече пострадали отчитат още униформените. Участниците в пътни инциденти са предимно младежи на възраст между 18 и 25 г. Затова и от хасковската полиция искат да инициират законови промени, с които да се увеличат часовете по кормуване при подготовката на шофьорите.

50 заявления на чужди граждани с хуманитарен статут са приети и обработени. През месец май са проведени и срещи в редица малки населени места, без постоянно полицейско присъствие. В рамките на срещите, в свиленградското село Генералово хората споделят, че са извършени около 80 адресни регистрации на лица от областите Шумен, Разград и Силистра и има съмнение, че част от тези лица не са ангажирани с легална трудова дейност.

В момент на извършване на телефонна измама на територията на РУ Хасково по подозрение за съпричастност в телефонна измама е  задържан  56-годишен мъж от областния град, чиято роля е била да вземе и пренесе парите на оказаното му место. Същият е взел участие в още една измама в града същия месец на 16 май.

Присъстващият на брифинга началник на „Охранителна полиция“ комисар Атанас Ненков, подчерта, че приоритет в летните месеци в работата на пътните полицаи ще бъде и безопасността на движението по пътищата, опазване на селскостопанската реколта от набези, както и провеждането на операции в нощни увеселителни заведения и уязвими места за недопускане на инциденти с малолетни и непълнолетни през ваканцията, допълват от полицията.

Previous articleКонтрабандни филтри и хартия за цигари задържаха на Капитан Андреево
Next articleПродължава набирането на средства за порутената къща на Жулиета и семейството й

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...