С конкурс за лого започва проектът „Гласът на китарите – от бряг до бряг“

0

С конкурс за лого започва изпълнението на проекта на НЧ „Просвета 1870” – „Вечер на китарите „Гласът на китарите- от бряг до бряг“. Проектът е финансиран с общински фонд за подкрепа на местни инициативи в Община Свиленград.

За пръв път в града ни, през лятото, ще се проведе Вечер на китарите на емблематичния Стар мост, която ще завърши с общо изпълнение на всички групи на авторската песен на Рок група 0379- „Мой роден град“, планират организаторите. Именно рок групата стои в основата на идеята, която се очаква да привлече и доста млади хора. Ще бъде експонирана и изложба на клуба по фотография – гр. Одрин с кадри от събитието. Тя се планира за 14 септември, при честването на десетата годишнина от създаването на клона на читалището ни в турския град.

Продължителността на проекта е пет месеца. Общият му бюджет е 4 563 лв., от които 2 968 лв. е финансирането от фонда и 1 595 лв. – собствен принос. С реализирането му се очаква местна общност да задоволи културните си потребности, да стане съпричастна към успехите на свиленградските групи, да ги подкрепи и насърчи да се доусъвършенстват и развиват. Постиженията на клубовете в клона на читалището в Одрин ще станат достояние на общността. Младите хора ще бъдат ангажирани в свободното си време с дейности, които ще обогатят тяхната духовност и култура и ще се намали риска от противообществени прояви след младежите. Ще развият и разширят знанията и уменията си в областта на китарното изкуство. Ще обогатят интересите си.

Проектът е разработен в рамките на проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, на Платформа АГОРА, финансиран от фондация „Америка за България“.

До 15 юни се приемат предложенията за лого, съобщават още от читалището. Победителят ще бъде обявен на 20 юни и ще получи акустична китара.

Дизайнът на логото трябва да бъде авторски, да не копира други съществуващи лога. То трябва да бъде привлекателно, лесно разпознаваемо, съвременно, до отговаря на темата. Трябва да притежава графична яснота на знака, да може да се ползва в цветен и черно-бял формат.

Всеки участник може да участва с неопределен брой предложения. Те трябва да бъдат във формат gif или jpg, а при желание и във векторен формат. Предложенията трябва да бъдат придружени с кратко описание на идеята, трите имена и възрастта на автора, електронен адрес, телефон за връзка. Предложенията се изпращат на адрес nchprosveta@abv.bg. Повече информация на тел. 0379/ 71371.

Previous articleДипломати пристигат на посещение в Свиленград в рамките на европредседателството
Next articleСвиленград празнува в Деня на българската просвета и култура

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...