Дипломати пристигат на посещение в Свиленград в рамките на европредседателството

0

Посланиците на държавите членки на ЕС и техните съпруги ще пристигнат на посещение в Свиленград, съобщиха от областната администрация в Хасково. Визитата е на 26 май и е по покана на Делегацията на ЕС в Турция и Посолството на Република България в Анкара. Тя се осъществява в рамките на културния диалог ЕС-Турция и на трансграничното сътрудничество, както и като част от мероприятията в рамките на  Българското председателство на Съвета на ЕС.

Официалните лица ще пристигнат в Свиленград в 15,00 часа. Посрещането им ще бъде на Стария мост на р. Марица в 15.15ч. Гостите ще преминат по реставрирания пешеходен мост, изграден през 1529 г. и превърнал се в символ на Свиленград. Те ще бъдат посрещнати от Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Освен него, официални изявления ще направят г-жа Надежда Нейнски – посланик на България в Турция и г-н Кристиян Бергер – ръководител на делегацията на ЕС в Турция.

Гостите ще стигнат до НЧ “Просвета-1870“, където от 15,30 часа ще започне Информационна интеркултурна среща с местни хора от България и Турция за споделяне на „Съседски истории“ от двете страни на границата.

По-късно делегацията ще разгледа Тракийската гробница в с.Мезек и винарната.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...