Дипломати пристигат на посещение в Свиленград в рамките на европредседателството

0

Посланиците на държавите членки на ЕС и техните съпруги ще пристигнат на посещение в Свиленград, съобщиха от областната администрация в Хасково. Визитата е на 26 май и е по покана на Делегацията на ЕС в Турция и Посолството на Република България в Анкара. Тя се осъществява в рамките на културния диалог ЕС-Турция и на трансграничното сътрудничество, както и като част от мероприятията в рамките на  Българското председателство на Съвета на ЕС.

Официалните лица ще пристигнат в Свиленград в 15,00 часа. Посрещането им ще бъде на Стария мост на р. Марица в 15.15ч. Гостите ще преминат по реставрирания пешеходен мост, изграден през 1529 г. и превърнал се в символ на Свиленград. Те ще бъдат посрещнати от Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Освен него, официални изявления ще направят г-жа Надежда Нейнски – посланик на България в Турция и г-н Кристиян Бергер – ръководител на делегацията на ЕС в Турция.

Гостите ще стигнат до НЧ “Просвета-1870“, където от 15,30 часа ще започне Информационна интеркултурна среща с местни хора от България и Турция за споделяне на „Съседски истории“ от двете страни на границата.

По-късно делегацията ще разгледа Тракийската гробница в с.Мезек и винарната.

Previous articleПолицаи отказаха подкуп от 150 евро
Next articleС конкурс за лого започва проектът „Гласът на китарите – от бряг до бряг“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...