Полицаи отказаха подкуп от 150 евро

0

Турски гражданин е бил арестуван, след като предложил подкуп на свиленградски полицаи, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

31-годишният чужденец, пътуащ с лек автомобил Фолксваген „Голф“ е бил спрян на 19-ти май, около 3.00 часа на околовръстният път. Водачът е отказал да даде проба с „дрегер“. При отиване в полицейското управление за съставяне на акт във връзка с отказа и за издаване на медицински талон за изследване, турският водач е предложил 150 евро на двамата полицаи, за да го пуснат.

Инсп.Георги Колаксъзов и мл.автоконтрольор Драган Драганов отказват подкупа. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното по чл.304-а от НК бързо производство. Съставен му е акт и му е отнето свидетелството за правоуправление.

За полицейска акция за безакцизни стоки съобщават още от полицията. Цигари и тютюн без бандерол са иззели униформени от Хасково, Тополовград, Свиленград и Димитровград. При проверки на  домове и автомобили са намерени общо 9360 къса папироси и близо 2,3 кг нарязан тютюн. Изделията са иззети с протоколи от собствениците им и са им съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...