Полицаи отказаха подкуп от 150 евро

0

Турски гражданин е бил арестуван, след като предложил подкуп на свиленградски полицаи, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

31-годишният чужденец, пътуащ с лек автомобил Фолксваген „Голф“ е бил спрян на 19-ти май, около 3.00 часа на околовръстният път. Водачът е отказал да даде проба с „дрегер“. При отиване в полицейското управление за съставяне на акт във връзка с отказа и за издаване на медицински талон за изследване, турският водач е предложил 150 евро на двамата полицаи, за да го пуснат.

Инсп.Георги Колаксъзов и мл.автоконтрольор Драган Драганов отказват подкупа. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното по чл.304-а от НК бързо производство. Съставен му е акт и му е отнето свидетелството за правоуправление.

За полицейска акция за безакцизни стоки съобщават още от полицията. Цигари и тютюн без бандерол са иззели униформени от Хасково, Тополовград, Свиленград и Димитровград. При проверки на  домове и автомобили са намерени общо 9360 къса папироси и близо 2,3 кг нарязан тютюн. Изделията са иззети с протоколи от собствениците им и са им съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Previous articleЗрелостниците писаха по „Вяра” на Никола Вапцаров. Седмокласниците – по Нушич
Next articleДипломати пристигат на посещение в Свиленград в рамките на европредседателството

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...