Вълна от възмущение след калната вода, потекла от чешмите

0

Кална вода потече от чешмите на свиленградчани. От сутринта в социалната мрежа хората се възмущават и публикуват снимки на мътилката. До обяд водата все още не се беше изчистила.

„Това е състоянието на водата от градската канализация след 15-20 минутно изтичане”, възмущават се потребителите в Интернет. Каква е причината? И кой плаща тези щети, Свиленграде?”

След 15-20 минути изтичане, водата продължава да тече мътна, недоволстват свиленградчани.

„Държавата на ужасите!!!защо си мълчите бе хора,тук не е мястото, а всички пред парламента или най-близкото ВИК на Свиленград! Успех!”

„Вчера или завчера имаше снимка на една евродепутатка от герб с чуждо име и фамилия, която казала, че в Свиленград видяла само усмихнати хора! Навярно това ще да е от водата?”

Оплакванията са и за съсипано от мръсната вода пране, за наводнени с фекалии мазета и механи след снощния дъжд и др.

В неделния ден, въпреки опитите ни, не успяхме да се свържем нито с директора на ВиК Хасково, нито с началника в Свиленград. На страницата на водното дружество, на която обикновено се публикуват авариите и предстоящи спирания на водата информация нямаше. Десетина са свиленградчаните, позвънили на дежурния в общинската администрация, за да се оплачат, тъй като на клиентския телефон на ВиК никой не отговаряше.

По непотвърдени данни важен водопровод на ул. Освобождение /в района на Момковски път/ е аварирал и се наложило спиране на водата. След това е потекла и калната течност.

Според мнозина в социалните мрежи обаче, обяснението за поредната авария не е достатъчно. Хората вече настояват за кардинални мерки за решаване на проблемите с мътната вода, тъй като случаите зачестяват, а кубикът й струва 3 лв.

Previous articleС флашмоб за нулеви отпадъци, Хоровата школа промотира концерта си
Next articleЗрелостници и седмокласници се явяват днес на матура по български език и литература

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...