Вълна от възмущение след калната вода, потекла от чешмите

0

Кална вода потече от чешмите на свиленградчани. От сутринта в социалната мрежа хората се възмущават и публикуват снимки на мътилката. До обяд водата все още не се беше изчистила.

„Това е състоянието на водата от градската канализация след 15-20 минутно изтичане”, възмущават се потребителите в Интернет. Каква е причината? И кой плаща тези щети, Свиленграде?”

След 15-20 минути изтичане, водата продължава да тече мътна, недоволстват свиленградчани.

„Държавата на ужасите!!!защо си мълчите бе хора,тук не е мястото, а всички пред парламента или най-близкото ВИК на Свиленград! Успех!”

„Вчера или завчера имаше снимка на една евродепутатка от герб с чуждо име и фамилия, която казала, че в Свиленград видяла само усмихнати хора! Навярно това ще да е от водата?”

Оплакванията са и за съсипано от мръсната вода пране, за наводнени с фекалии мазета и механи след снощния дъжд и др.

В неделния ден, въпреки опитите ни, не успяхме да се свържем нито с директора на ВиК Хасково, нито с началника в Свиленград. На страницата на водното дружество, на която обикновено се публикуват авариите и предстоящи спирания на водата информация нямаше. Десетина са свиленградчаните, позвънили на дежурния в общинската администрация, за да се оплачат, тъй като на клиентския телефон на ВиК никой не отговаряше.

По непотвърдени данни важен водопровод на ул. Освобождение /в района на Момковски път/ е аварирал и се наложило спиране на водата. След това е потекла и калната течност.

Според мнозина в социалните мрежи обаче, обяснението за поредната авария не е достатъчно. Хората вече настояват за кардинални мерки за решаване на проблемите с мътната вода, тъй като случаите зачестяват, а кубикът й струва 3 лв.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...