БСП с акция в Сакар срещу обезлюдяването на селата

3

Проект „Гласът на Сакар” стартира БСП в Свиленград, съобщиха от политическата структура в града. Началото на инициативата, насочена срещу обезлюдяването на селските погранични региони, ще бъде дадено със среща с жителите на Студена, която е насрочена за 23 април, понеделник, от 18.00 ч.

Инициативата е естествено продължение на проекта „Разговори за Свиленград” и негов втори етап обясниха от левицата. На проведените тогава разговори с жители на общината станало ясно, че провежданата общинска и държавна политика по отношение на пограничните села не е достатъчна.

По време на проекта ще бъдат посетени 12 големи селища от няколко общини в рамките на географското положение на планината. През следващите три месеца ще бъдат организирани приемни на депутати и представители на БСП още в две свиленградски села – Левка и Младиново. Срещи ще има и с населението от тополовградските села: Устрем, Радовец, Хлябово, както и с харманлийските: Изворово, Овчарово, Рогозиново. Срещи по график ще се проведат в село Навъсен, обшина Симеоновград и село Оряхово, община Любимец.

„Година преди местните избори ще бъдат формулирани проблемите, които трябва да бъдат решени в региона и ще се търсят пътища за тяхното решаване”, уточняват от БСП на страницата си в социалната мрежа. „Съвместните срещи ще помогнат за опознаване и обмяна на идеи и опит между жителите на селата в този регион и ще спомогне за реализиране на полезни политики и практики.”

Ще бъдат проведени и три дискусионни срещи в Свиленград. Темите, които ще се коментират: Обезлюдяване на граничните райони и възможности за поминък на живеещите в региона; Лявото днес, необходимост от социална лява политика в бедните икономически райони; Култура, образование и здравеопазване в пограничните райони.
Планината Сакар обединява 52 селища с близки или идентични проблеми. 19 от населените места са към Община Свиленград. Предложенията и проблемите на жителите им ще бъдат анализирани и систематизирани. В края на проекта те ще бъдат поставени пред съответните общински и държавни власти.

Previous articleСвиленградски ученик с престижна награда от световен конкурс за рисунка
Next articleРодители излязоха на протест в Деня на труда

3 COMMENTS

  1. Важният момент, когато процесите бяха обратими и можеше да се стори нещо, са в миналото. Точката на Незавръщане е премината, Сакар си отива, Свиленград е под сянката на исляма и абитата, всички се кланят на местните крадци и богове, раздаващи трохи срещу смирение. Опаковката е нова, лъскава, модерна, а съдържанието гнило и вонящо на мърша. Добри идеи, липса на можещи и знаещи………..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...