Над 17 000 къса контрабандни цигари в товарен автомобил откриха митничари на Капитан Андреево

0

17 400 къса или 870 кутии контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Цигарите са открити в товарен автомобил, с турска регистрация. Возилото е пристигнало в полунощ на 5 март, на входящо трасе на българския пункт. Крайната дестинация на товарния автомобил е Полша.

Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил пред митническите власти, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че на пет различни места в камиона са укрити цигари от марките „Karelia“, „Pall mall“, „L&M“, без български акцизен бандерол. При извършената митническа проверка са открити четири пластмасови туби, укрити в долапа на шофьорската кабина и под ремаркето. Тубите се оказват пълни с общо 480 кутии цигари без български акцизен бандерол. Митническите служители установяват, че тубите са били напълнени с цигари през изрязани дъна.

Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.

Тютюневите изделия са иззети. На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Previous articleЕлена Манолова: Семействата се разпадат заради липса на комуникация
Next articleВ петък: БСП организира подписка против сделката за ЧЕЗ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...