Над 17 000 къса контрабандни цигари в товарен автомобил откриха митничари на Капитан Андреево

0

17 400 къса или 870 кутии контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Цигарите са открити в товарен автомобил, с турска регистрация. Возилото е пристигнало в полунощ на 5 март, на входящо трасе на българския пункт. Крайната дестинация на товарния автомобил е Полша.

Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил пред митническите власти, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че на пет различни места в камиона са укрити цигари от марките „Karelia“, „Pall mall“, „L&M“, без български акцизен бандерол. При извършената митническа проверка са открити четири пластмасови туби, укрити в долапа на шофьорската кабина и под ремаркето. Тубите се оказват пълни с общо 480 кутии цигари без български акцизен бандерол. Митническите служители установяват, че тубите са били напълнени с цигари през изрязани дъна.

Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.

Тютюневите изделия са иззети. На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...