Системи за отопление и защита от сняг и лед представиха ТермопроектСтрой и ELEKTRA

0

„ТермопроектСтрой” Свиленград организира традиционния за фирмата семинар, представящ актуалните на пазара продукти за отопление и климатизация. Темата на семинара беше „Електрически нагревателни системи за отопление на помещения и за предпазване от сняг, лед и замръзвания „ELEKTRA”, системи за термоизолация на пода при монтаж на електрическо или водно отопление не изискващи бетонна замазка”. Лектор по темата беше полякът докторант – инж. Яцек Карпешук, който благодари за поканата и изрази надежда за развитие на ползотворното сътрудничество между двете фирми. Той подчерта, че дистрибуторската мрежа на ELEKTRA в световен мащаб се увеличава, както и разнообразието от продукти, които фирмата предлага.

Електрическите кабели, предлагани от ЕLEKTRA, имат редица приложения на места, където не могат да бъдат използвани други алтернативи. Представена беше модерна система от саморегулиращи се нагревателни кабели за ефективна защита от лед и сняг на покриви, улуци и водостоци, предпазващи тръбите от замръзване, възпрепятстващи образуването на опасни ледени висулки и др. Подчертано беше, че поставянето на нагревателни кабели върху покрива е по-лесно и ефективно от обичайното почистване на покрив от лед. Системите са приложими както за дома, така и за индустриални и обществени сгради и търговски помещения.

Фирмата предлага чрез дистрибуторите си кабели и системи за подово отопление, подходяща изолация, системи за просто и удобно регулиране на температурата и др.  Карпешук се спря и на някои от предимствата за дома – нагревателите не се виждат, отоплението е екологично и енергоефективно,  икономична инвестиция, не се изисква котелно помещение.

Над 10 души присъстваха на семинара в Свиленград, който на следващия ден се проведе и в Хасково. На него присъстваха специалисти по монтаж, настоящи клиенти на фирмата, както и такива, които желаят тепърва да внедрят електрическите нагревателни системи за отопление на помещения в жилища. Коментирани бяха детайли по монтажа, изчисляването на необходимата кабелна мрежа /напр. за бани и кухни/, потреблението на електрическа енергия, необходимостта от бетонна замазка, както и съобразяването с вида на подовата настилка.

Продуктите на ELEKTRA бяха представени и на семинар в Хасково

Това е поредният семинар, който ТермопроектСтрой организира. Такива е имало свързани с отоплението на пелети, за прилагане на енергоефективни стандарти и др.

Рекламно съдържание!

Previous articleС културни и спортни прояви Свиленград отбелязва 3 март
Next articleСвиленград отбеляза 140 години от Освобождението на България

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...