С културни и спортни прояви Свиленград отбелязва 3 март

0

С поднасяне на венци и цветя ще отбележи Свиленград 3 март, Националния празник на България. Официалната церемония е от 11.00 часа, пред паметника на площад „5 октомври”. В нея ще вземат участие Духов оркестър „Костадин Манов“, Детски танцов състав „Свиленче“, Танцов ансамбъл „Илинден“ и детски театрален състав, към НЧ „Просвета 1870”.

След церемонията празничната програма ще продължи в читалището, с празничния спектакъл „България – красиво съществително“ на ученици от СУ „Д-р П. Берон“. Сценарият и постановката са на Цветана Костова. На сцената ще се изявят Театрално студио „Мелпомена”, фолклорна група „Лъчи от Тракия”, фолклорен танцов състав и ученици от училището.

В 10.00 часа започват финалните срещи, а след това ще бъде и награждаването на победителите от традиционния футболен турнир на малки вратички за купа „3 март”. Надпреварата е на спортна площадка „Изгрев”. За трето и четвърто място ще се борят „Евророма” и „Гръм в рая”. В 11.30 часа е началото на срещата между спорещите за купата на турнира „Свиленград 2” и „Бурденис 93”. В 10.00 часа е стартът на турнира по шахмат за купа „3 март” в спортната зала.

Концерт-спектакълът „Българийо, в сърцата си ни ти!“ на хорова школа „Свиленград“ е на 2 март, в салона на читалище „Просвета 1870”, от 18.00 часа. Спектакълът беше представен и в читалището в Мезек, като част от празничната програма на общината по повод 140 години от Освобождението от османско иго. В спектакъла участват Смесен хор „Свиленград” с диригент Кирил Търпов, детски хор при IОУ“Иван Вазов“, фолклорна група „Лъчи от Тракия“ с ръководител Кичка Славова, ученици от СУ „Д-р Петър Берон“.

Previous articleОправят пропадналия път за Капитан Андреево
Next articleСистеми за отопление и защита от сняг и лед представиха ТермопроектСтрой и ELEKTRA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...