С културни и спортни прояви Свиленград отбелязва 3 март

0

С поднасяне на венци и цветя ще отбележи Свиленград 3 март, Националния празник на България. Официалната церемония е от 11.00 часа, пред паметника на площад „5 октомври”. В нея ще вземат участие Духов оркестър „Костадин Манов“, Детски танцов състав „Свиленче“, Танцов ансамбъл „Илинден“ и детски театрален състав, към НЧ „Просвета 1870”.

След церемонията празничната програма ще продължи в читалището, с празничния спектакъл „България – красиво съществително“ на ученици от СУ „Д-р П. Берон“. Сценарият и постановката са на Цветана Костова. На сцената ще се изявят Театрално студио „Мелпомена”, фолклорна група „Лъчи от Тракия”, фолклорен танцов състав и ученици от училището.

В 10.00 часа започват финалните срещи, а след това ще бъде и награждаването на победителите от традиционния футболен турнир на малки вратички за купа „3 март”. Надпреварата е на спортна площадка „Изгрев”. За трето и четвърто място ще се борят „Евророма” и „Гръм в рая”. В 11.30 часа е началото на срещата между спорещите за купата на турнира „Свиленград 2” и „Бурденис 93”. В 10.00 часа е стартът на турнира по шахмат за купа „3 март” в спортната зала.

Концерт-спектакълът „Българийо, в сърцата си ни ти!“ на хорова школа „Свиленград“ е на 2 март, в салона на читалище „Просвета 1870”, от 18.00 часа. Спектакълът беше представен и в читалището в Мезек, като част от празничната програма на общината по повод 140 години от Освобождението от османско иго. В спектакъла участват Смесен хор „Свиленград” с диригент Кирил Търпов, детски хор при IОУ“Иван Вазов“, фолклорна група „Лъчи от Тракия“ с ръководител Кичка Славова, ученици от СУ „Д-р Петър Берон“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...