Откриват традиционния коледен базар на 9 декември

0

Откриването на станалия вече традиционен коледен базар ще се състои на 9 декември от 11 часа, с участието на народната певица Веселина Георгиева и ансамбъл „Южняци“, съобщиха от общината. 4 декември пък е крайният срок, в който се приемат заявки на търговци и фирми за участие в него. Желаещите подават заявления в Центъра за информационно обслужване на граждани в Общинска администрация – Свиленград.

11 коледни дървени къщички ще бъдат разположени за поредна година на бул. „България”. Една от тях ще се ползва за благотворителни цели в помощ на различни каузи. Останалите десет – ще се предоставят на търговци и фирми за продажба на различни традиционни за коледните празници стоки.

С Детско шоу „Джуджeтата на дядо Коледа“ и запалване на празничните светлини Свиленград ще открие коледните тържества. Запалването на елхата ще бъде на 8 декември от 16.00 часа. На Коледния базар ще се проведе и традиционния празник на младото вино, организиран от Ротари клуб. Събитието е планирано за 23 декември от 11 часа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...