Откриват традиционния коледен базар на 9 декември

0

Откриването на станалия вече традиционен коледен базар ще се състои на 9 декември от 11 часа, с участието на народната певица Веселина Георгиева и ансамбъл „Южняци“, съобщиха от общината. 4 декември пък е крайният срок, в който се приемат заявки на търговци и фирми за участие в него. Желаещите подават заявления в Центъра за информационно обслужване на граждани в Общинска администрация – Свиленград.

11 коледни дървени къщички ще бъдат разположени за поредна година на бул. „България”. Една от тях ще се ползва за благотворителни цели в помощ на различни каузи. Останалите десет – ще се предоставят на търговци и фирми за продажба на различни традиционни за коледните празници стоки.

С Детско шоу „Джуджeтата на дядо Коледа“ и запалване на празничните светлини Свиленград ще открие коледните тържества. Запалването на елхата ще бъде на 8 декември от 16.00 часа. На Коледния базар ще се проведе и традиционния празник на младото вино, организиран от Ротари клуб. Събитието е планирано за 23 декември от 11 часа.

Previous articleКонкурс за детска рисунка „Рисувам за природата” организира международна фондация
Next articleМезешката Еко Коледа подкрепя местните самодейци

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...