Конкурс за детска рисунка „Рисувам за природата” организира международна фондация

0

Конкурс за детска рисунка организира Международна фондация “Митра”. Член на фондацията, създадена от българи в Америка, е свиленградчанката Весела Вълчева, която разпространи информацията. Весела живее от доста години в Щатите и се занимава с графическо изкуство и фотография.

Фондацията има за цел да подпомага български деца, живеещи в България, да развият художествените си умения, обясни още Весела. Каузата е благотворителна и набира средства за летен лагер по изобразително изкуство в България с благотворителни изложби в Детройт и Мичигън.

„Рисувам за природата” е конкурс за деца от 7 до 14 години. Подтема в конкурса е: Животът е в горите, както и „Природата и ние: хармония и единство”. Надпреварата е в две възрастови групи 7-10 г. и 11-14 г. Творбите трябва да отразяват красотата и разнообразието на природата, но също и проблемите с опазването на околната среда: замърсяването на въздуха, изсичането на горите, натрупването на отпадъци. Малките художници трябва да изразят най-вече отношението си към природата и да дадат отговор как да живеем в хармония с природата – какво харесват и какво ги натъжава в нея, какво искат да видят около себе си и кои техни желания са свързани с опазването на околната среда. Изискваният размерът на рисунките – хартия с формат 35 cm x 50 cm. Материалите и техниката на рисуване са по избор. Рисунките трябва да са в оригинал и да не са участвали в други конкурси. С печатни букви на гърба на всяка творба трябва да бъдат нанесени: заглавие на творбата, име и фамилия на участника, пол, възраст, пощенски адрес, е-mail, телефон, националност. Приложено към творбата, трябва да се изпрати и кратко обобщение на творбата и идеята за нея (две-три изречения).
Всеки участник в конкурса може да изпрати само по една творба. Жури от професионални художници ще оценява творбите – отразяване на темата, проявена фантазия и oригиналност, графична и цветна композиция.

По 3 награди ще бъдат раздадени и в двете възрастови групи. За първо място е определена награда от 100лв., за второ място – 75, а за трето 50 лв.

Творби се приемат с пощенско клеймо до 2 януари 2018 г. Адресът на изпращане е: ул. „Планинарска песен“ №11, София 1616.

Резултатите ще бъдат публикувани на www.mithra-international.org не по-късно от 1 март 2018 г. Наградените участници ще бъдат уведомени с писмо. Всички рисунки, изпратени за конкурса “Рисувай за природата” ще бъдат притежание на Международна фондация „Митра“ и не подлежат на връщане. Всички изпратени творби, включително наградените, формират колекция на конкурса и ще бъдат изложени в галерия на http://www.mithra-international.org/.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...