Конкурс за детска рисунка „Рисувам за природата” организира международна фондация

0

Конкурс за детска рисунка организира Международна фондация “Митра”. Член на фондацията, създадена от българи в Америка, е свиленградчанката Весела Вълчева, която разпространи информацията. Весела живее от доста години в Щатите и се занимава с графическо изкуство и фотография.

Фондацията има за цел да подпомага български деца, живеещи в България, да развият художествените си умения, обясни още Весела. Каузата е благотворителна и набира средства за летен лагер по изобразително изкуство в България с благотворителни изложби в Детройт и Мичигън.

„Рисувам за природата” е конкурс за деца от 7 до 14 години. Подтема в конкурса е: Животът е в горите, както и „Природата и ние: хармония и единство”. Надпреварата е в две възрастови групи 7-10 г. и 11-14 г. Творбите трябва да отразяват красотата и разнообразието на природата, но също и проблемите с опазването на околната среда: замърсяването на въздуха, изсичането на горите, натрупването на отпадъци. Малките художници трябва да изразят най-вече отношението си към природата и да дадат отговор как да живеем в хармония с природата – какво харесват и какво ги натъжава в нея, какво искат да видят около себе си и кои техни желания са свързани с опазването на околната среда. Изискваният размерът на рисунките – хартия с формат 35 cm x 50 cm. Материалите и техниката на рисуване са по избор. Рисунките трябва да са в оригинал и да не са участвали в други конкурси. С печатни букви на гърба на всяка творба трябва да бъдат нанесени: заглавие на творбата, име и фамилия на участника, пол, възраст, пощенски адрес, е-mail, телефон, националност. Приложено към творбата, трябва да се изпрати и кратко обобщение на творбата и идеята за нея (две-три изречения).
Всеки участник в конкурса може да изпрати само по една творба. Жури от професионални художници ще оценява творбите – отразяване на темата, проявена фантазия и oригиналност, графична и цветна композиция.

По 3 награди ще бъдат раздадени и в двете възрастови групи. За първо място е определена награда от 100лв., за второ място – 75, а за трето 50 лв.

Творби се приемат с пощенско клеймо до 2 януари 2018 г. Адресът на изпращане е: ул. „Планинарска песен“ №11, София 1616.

Резултатите ще бъдат публикувани на www.mithra-international.org не по-късно от 1 март 2018 г. Наградените участници ще бъдат уведомени с писмо. Всички рисунки, изпратени за конкурса “Рисувай за природата” ще бъдат притежание на Международна фондация „Митра“ и не подлежат на връщане. Всички изпратени творби, включително наградените, формират колекция на конкурса и ще бъдат изложени в галерия на http://www.mithra-international.org/.

Previous articleВ Свиленград стартира Държавното първенство по кикбокс
Next articleОткриват традиционния коледен базар на 9 декември

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...