Кампанията „За едно дете повече” отбелязва 10 години

0

Седмица на благотворителността организира читалището за юбилея

10 години отбелязва емблематичната за читалището инициатива – „За едно дете повече”. Ежегодно, в навечерието на празника на християнското семейство, който се чества на 21 ноември, читалище „Просвета-1870“, духов оркестър „Костадин Манов“ и фондация „Искам бебе“ организират благотворителното събитие в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Десетки са подкрепените семейства през годините, десетки са и бебета, появили се на бял свят с подкрепата на кампанията.

Традиционно инициативата включва благотворителен базар с ръчно изработени от доброволци на „Искам бебе“ различни предмети и аксесоари, дискусии на теми, свързани с репродуктивното здраве и на финала, концерт на духов оркестър „Костадин Манов“, който превръща събитието в истински празник. Концертът ще се проведе на 21 ноември, точно в 18.30ч., а организаторите са подготвили доста изненади. Специално участие в него ще вземат Надя Казакова и Милко Калайджиев, които години наред подкрепят инициативата. В концерта ще участва и Стефан Стефанов – солист на Софийски представителен духов оркестър. Публиката ще може да види и изпълнения на вече порасналия талисман на оркестъра – Иван Петков и на Виктория Тончева- солист на ДФГ „Тракийска китка“.

За първи път ще има и солово изпълнение на кларнет на диригента на Духов оркестър „К. Манов“- Васил Василев, под палката на полковник Александър Иванов – диригент на Представителния Духов оркестър към Академията на МВР – София.

Тази година, по случай юбилейното издание, организаторите на кампанията са предвидили специална програма, която продължава в рамките на Седмица на благотворителните инициативи от 14 до 21 ноември и под надслов „10 години „За едно дете повече”. На 14 ноември от 17.30ч., във фоайето на НЧ „Просвета- 1870“ ще бъде открита юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на благотворителната инициатива. На 16 ноември от 18:00 в салона на НЧ „Просвета- 1870“- е благотворителното представление на спектакъла „ЙЕРМА“ на Университетски театър „Нов български университет“ с участието на Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов. Детско благотворително парти е планирано за 19 ноември от 17:00ч. в Детски парти- център „Бонболандия“. Молитва за чадородие ще бъде отслужена на 20 ноември от 17.30ч. в храм “ Св. Живоприемний източник“, кв. Гебран. Навръх Деня на християнското семейство, от 17.00 ч., във фоайето на читалището е благотворителния базар, а от 17.30 часа е традиционният информационен модул за семейства с репродуктивни проблеми. От 18.30 часа е концертът на духовия оркестър. Желаещите да се включат в благотворителната кауза могат да го направят и като си закупят покани. Тази година те са ръчно изплетени терлички.

И тази година читалището се обърна към свиленградчани да се включат в благотворителния базар в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Хора с големи сърца и сръчни ръце се включват всяка година с изделия от кулинарията, бижутерия, плетива, дрехи, играчки, сувенири и др.

С инициативата на Духов оркестър „К. Манов“, НЧ „Просвета- 1870“- Свиленград бе първата неправителствена организация, оказала подкрепа и съпричастност към дейността на фондация „Искам бебе“ в далечната 2007г.

Всички събрани средства от благотворителните инициативи ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. За миналата година с дарителската акция бяха набрани над 5 хил. лв.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...