Кампанията „За едно дете повече” отбелязва 10 години

0

Седмица на благотворителността организира читалището за юбилея

10 години отбелязва емблематичната за читалището инициатива – „За едно дете повече”. Ежегодно, в навечерието на празника на християнското семейство, който се чества на 21 ноември, читалище „Просвета-1870“, духов оркестър „Костадин Манов“ и фондация „Искам бебе“ организират благотворителното събитие в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Десетки са подкрепените семейства през годините, десетки са и бебета, появили се на бял свят с подкрепата на кампанията.

Традиционно инициативата включва благотворителен базар с ръчно изработени от доброволци на „Искам бебе“ различни предмети и аксесоари, дискусии на теми, свързани с репродуктивното здраве и на финала, концерт на духов оркестър „Костадин Манов“, който превръща събитието в истински празник. Концертът ще се проведе на 21 ноември, точно в 18.30ч., а организаторите са подготвили доста изненади. Специално участие в него ще вземат Надя Казакова и Милко Калайджиев, които години наред подкрепят инициативата. В концерта ще участва и Стефан Стефанов – солист на Софийски представителен духов оркестър. Публиката ще може да види и изпълнения на вече порасналия талисман на оркестъра – Иван Петков и на Виктория Тончева- солист на ДФГ „Тракийска китка“.

За първи път ще има и солово изпълнение на кларнет на диригента на Духов оркестър „К. Манов“- Васил Василев, под палката на полковник Александър Иванов – диригент на Представителния Духов оркестър към Академията на МВР – София.

Тази година, по случай юбилейното издание, организаторите на кампанията са предвидили специална програма, която продължава в рамките на Седмица на благотворителните инициативи от 14 до 21 ноември и под надслов „10 години „За едно дете повече”. На 14 ноември от 17.30ч., във фоайето на НЧ „Просвета- 1870“ ще бъде открита юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на благотворителната инициатива. На 16 ноември от 18:00 в салона на НЧ „Просвета- 1870“- е благотворителното представление на спектакъла „ЙЕРМА“ на Университетски театър „Нов български университет“ с участието на Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов. Детско благотворително парти е планирано за 19 ноември от 17:00ч. в Детски парти- център „Бонболандия“. Молитва за чадородие ще бъде отслужена на 20 ноември от 17.30ч. в храм “ Св. Живоприемний източник“, кв. Гебран. Навръх Деня на християнското семейство, от 17.00 ч., във фоайето на читалището е благотворителния базар, а от 17.30 часа е традиционният информационен модул за семейства с репродуктивни проблеми. От 18.30 часа е концертът на духовия оркестър. Желаещите да се включат в благотворителната кауза могат да го направят и като си закупят покани. Тази година те са ръчно изплетени терлички.

И тази година читалището се обърна към свиленградчани да се включат в благотворителния базар в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Хора с големи сърца и сръчни ръце се включват всяка година с изделия от кулинарията, бижутерия, плетива, дрехи, играчки, сувенири и др.

С инициативата на Духов оркестър „К. Манов“, НЧ „Просвета- 1870“- Свиленград бе първата неправителствена организация, оказала подкрепа и съпричастност към дейността на фондация „Искам бебе“ в далечната 2007г.

Всички събрани средства от благотворителните инициативи ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. За миналата година с дарителската акция бяха набрани над 5 хил. лв.

Previous articleСвиленградчанка влезе в престижната селекция на „Форбс” за млади лидери „30 под 30”
Next articleПевицата Рая Йорданова: Моята мечта е свързана с преподаването

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...