Община Свиленград с награда от Фонд ФЛАГ

0

Община Свиленград бе удостоена с награда за най-мащабно финансиране от Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ. Тя е определена като една от най-активните сред общините-партньори на фонда, съобщиха от администрацията.

През последните пет години с мостово финансиране чрез кредити от ФЛАГ, Свиленград успя да реализира 13 проекта.

Наградата дойде да връчи в Свиленград изпълнителният директор на ФЛАГ Надя Данкинова. Тя определи община Свиленград като много активна в изпълнението на различни проекти, изрядна във финансово отношение, точен и коректен кредитополучател и партньор. Отличието прие заместник-кметът Мария Костадинова, която изрази задоволство от професионалната работа на фонда и добрите условия по кредитите, предоставяни на Свиленград.

Поводът е 10-годишната дейност на фонда като дългов инструмент на държавната политика за регионално развитие, осигуряващ навременна финансова помощ за общинските инвестиционни програми. През този период фондът е предоставил заеми за близо 1 млрд. лева, подкрепил е над 750 общински проекта на обща стойност 5 млрд. лева.

Отличия за най-мащабно финансиране от ФЛАГ получиха също община Стара Загора и община Габрово. За най-голям брой проекти, реализирани с финансовата подкрепа на ФЛАГ, бяха наградени: община Гоце Делчев със 17 договора за кредит; община Смолян – с 15 договора за кредит; общините Дупница, Петрич и Варна, които имат по 14 договора за кредит.

Със специална награда бе отличено Националното сдружение на общините в Република България, което стои в основата на идеята за създаване на фонда и винаги през годините е подкрепяло развитието му, съдействало е за популяризиране на политиките и възможностите, които ФЛАГ предлага.

Previous articleАгресивен мъж нападна дядо с тръба
Next articleПодновиха блокадата на турския пункт заради изборния туризъм. Тютюнопроизводители протестират при гръцката граница

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...