Лидери от четири общини се обучаваха в Свиленград

0

Свиленград бе домакин на последния модул от поредицата обучения, посветени на устойчивите местни ресурси „Активно гражданство”, който се проведе на 17-19.02.2017 г. В обучителната програма „Лидерство в общността” участваха представители на общините Смолян, Ивайловград, Харманли и Свиленград. В рамките на третият модул от обучението участниците се запознаха с различните видове общински фондове за подкрепа на местни инициативи, допълниха знанията си за застъпничеството и застъпническите кампании като форма за ефективен обществен диалог. Като цяло целта на обучението е да създаде  устойчив местен ресурс за гражданско участие, общностна активност и да въведе устойчиви механизми за въздействие на местните политики. Всички, преминали обучението „Лидерство в общността“ получиха сертификати.

Обучението в Свиленград е част от проекта „Активни граждански общности: изграждане на капацитет за промяна”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. В него Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие.

Previous articleПриключиха дейностите по проекта на МИГ Свиленград ареал за разработване на стратегия за местно развитие
Next articleГЕРБ: Намерението за нов бежански лагер в Хасковско е взривоопасно

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...