Заради снега пътя до Студена остава затворен

0

Сложна остава и обстановката в община Свиленград. Затворена остава отсечката Студена-Радовец от републиканската пътна мрежа. С машини на Пътното и с частна техника продължава почистването и на пътя Щит – Маточина. И за двата пътя снощи беше въведено временно ограничение заради обилния снеговалеж и навявания. Към този час всички останали пътища в община Свиленград са проходими при зимни условия.

Преспи от 3 метра са разчиствали от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” по пътя за село Момково, а 1,5 м са стигали преспите до Мезек. В 5.00 часа тази сутрин пътищата до двете села са разчистени, за да могат хората да стигнат до работните си места, а магазините да бъдат заредени с хляб.

Около 6.00 часа е бил разчистен и пътя до село Левка, но по-рано сутринта е взето решение училищните автобуси да не пътуват до средищното училище. Затова и само за учениците от ОУ „Христо Ботев” с. Левка днешният ден беше неучебен. Решение за утре ще бъде взето в зависимост от проходимостта на пътя.

В Лисово снежните преспи са притеснили семейство роми, които са сигнализирали на тел. 112, че нямат хляб, разбра svilengrad24. Почти веднага след това обаче пътят към селото е бил отворен и към момента няма бедстващи хора в общината.

С 10 машини и един пясъкоразпръсквач общинското предприятие почиства улиците в града, информираха от там. Вече почти 48 часа без прекъсване продължава снегопочистването. До вчера следобед техниката е успяла да влезе и в малките улички, но заради снощния снеговалеж и навявания работата по почистването на улиците продължава. В 4.00 сутринта е подновена работата по основните пътни артерии, а след това и по по-малките улички.

Около 40 души – служители на общинското предприятие почистват тротоарите около основните улици и до учебните заведения.

На граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе.

В момента силен сняг вали в цялата област. Очакванията на метеоролозите са тези валежи да продължат до късно тази вечер и да се натрупа нова, значителна, снежна покривка.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...