Заради снега пътя до Студена остава затворен

0

Сложна остава и обстановката в община Свиленград. Затворена остава отсечката Студена-Радовец от републиканската пътна мрежа. С машини на Пътното и с частна техника продължава почистването и на пътя Щит – Маточина. И за двата пътя снощи беше въведено временно ограничение заради обилния снеговалеж и навявания. Към този час всички останали пътища в община Свиленград са проходими при зимни условия.

Преспи от 3 метра са разчиствали от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” по пътя за село Момково, а 1,5 м са стигали преспите до Мезек. В 5.00 часа тази сутрин пътищата до двете села са разчистени, за да могат хората да стигнат до работните си места, а магазините да бъдат заредени с хляб.

Около 6.00 часа е бил разчистен и пътя до село Левка, но по-рано сутринта е взето решение училищните автобуси да не пътуват до средищното училище. Затова и само за учениците от ОУ „Христо Ботев” с. Левка днешният ден беше неучебен. Решение за утре ще бъде взето в зависимост от проходимостта на пътя.

В Лисово снежните преспи са притеснили семейство роми, които са сигнализирали на тел. 112, че нямат хляб, разбра svilengrad24. Почти веднага след това обаче пътят към селото е бил отворен и към момента няма бедстващи хора в общината.

С 10 машини и един пясъкоразпръсквач общинското предприятие почиства улиците в града, информираха от там. Вече почти 48 часа без прекъсване продължава снегопочистването. До вчера следобед техниката е успяла да влезе и в малките улички, но заради снощния снеговалеж и навявания работата по почистването на улиците продължава. В 4.00 сутринта е подновена работата по основните пътни артерии, а след това и по по-малките улички.

Около 40 души – служители на общинското предприятие почистват тротоарите около основните улици и до учебните заведения.

На граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе.

В момента силен сняг вали в цялата област. Очакванията на метеоролозите са тези валежи да продължат до късно тази вечер и да се натрупа нова, значителна, снежна покривка.

 

Previous articleУчениците се връщат на училище утре
Next articleОбластният управител: Магистрала „Марица” не е добре почистена

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...