Областният управител: Магистрала „Марица” не е добре почистена

2

„Магистрала Марица е проходима, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам Областното пътно управление Хасково да създаде организация   така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той.

От Гранична полиция съобщават, че опашката от камиони на изход на ГКПП “Капитан Андреево” е 9 км. От Областно пътно управление информират, че тировете пречат на снегорините там и ситуацията е усложнена.

Във всички населени места от областта има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения за движение по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 тона. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли.

Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец. От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги.

Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

Previous articleЗаради снега пътя до Студена остава затворен
Next articleТри пътни отсечки в Свиленградско остават затворени

2 COMMENTS

  1. А къде са КАТ, за да разместят ТИР-овете, за да не пречат на техниката да почисти? Неможе сутрин да пътуваме от Свиленград до Капитан Андреево 1 час, и да закъсняваме за работа! А иначе винетни стикери да си купуваме, ши си купа – ама друг път!

    • Значи толкова работиш щом има 9км опашка.като не ти харесва на лозята на Катаржина има осигурен транспорт въри там

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...