Областният управител: Магистрала „Марица” не е добре почистена

2

„Магистрала Марица е проходима, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам Областното пътно управление Хасково да създаде организация   така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той.

От Гранична полиция съобщават, че опашката от камиони на изход на ГКПП “Капитан Андреево” е 9 км. От Областно пътно управление информират, че тировете пречат на снегорините там и ситуацията е усложнена.

Във всички населени места от областта има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения за движение по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 тона. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли.

Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец. От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги.

Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

2 COMMENTS

  1. А къде са КАТ, за да разместят ТИР-овете, за да не пречат на техниката да почисти? Неможе сутрин да пътуваме от Свиленград до Капитан Андреево 1 час, и да закъсняваме за работа! А иначе винетни стикери да си купуваме, ши си купа – ама друг път!

    • Значи толкова работиш щом има 9км опашка.като не ти харесва на лозята на Катаржина има осигурен транспорт въри там

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...