Учениците се връщат на училище утре

0

Учениците утре се връщат в класните стаи, въпреки обявената от днес грипна епидемия. Директорите на училищата първо ще видят процента на заболелите деца и след това ще преценят дали да обявят грипна ваканция. Освен тях право да удължат ваканцията имат кметът на общината и МОН.

Започналата от 23 декември коледна ваканция на пъти беше удължавана. Първо заради грипната вълна в областта, а после и заради тежката метеорологична обстановка със заповед на градоначалника Георги Манолов, чийто краен срок е днес.

През последната седмица обаче заболеваемостта в община Свиленград скочи двойно и това наложи обявяването на грипна епидемия. Според данните на РЗИ от 26 декември 2016 г. до 1 януари 2017 г. тя е била 129 на 10 хил. души, от 3 до 8 януари 310 на 10 хил. души.

Обявената грипна епидемия ще важи до 16 януари. Дотогава се прекратяват посещенията в здравните заведения, както и извършването на планови операции, профилактични прегледи и имунизации.

И днес обстановката в областта остана сложна, заради непрекъснатия снеговалеж, съобщиха от областната администрация. Към момента всички пътища са проходими при зимни условия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...