Учениците се връщат на училище утре

0

Учениците утре се връщат в класните стаи, въпреки обявената от днес грипна епидемия. Директорите на училищата първо ще видят процента на заболелите деца и след това ще преценят дали да обявят грипна ваканция. Освен тях право да удължат ваканцията имат кметът на общината и МОН.

Започналата от 23 декември коледна ваканция на пъти беше удължавана. Първо заради грипната вълна в областта, а после и заради тежката метеорологична обстановка със заповед на градоначалника Георги Манолов, чийто краен срок е днес.

През последната седмица обаче заболеваемостта в община Свиленград скочи двойно и това наложи обявяването на грипна епидемия. Според данните на РЗИ от 26 декември 2016 г. до 1 януари 2017 г. тя е била 129 на 10 хил. души, от 3 до 8 януари 310 на 10 хил. души.

Обявената грипна епидемия ще важи до 16 януари. Дотогава се прекратяват посещенията в здравните заведения, както и извършването на планови операции, профилактични прегледи и имунизации.

И днес обстановката в областта остана сложна, заради непрекъснатия снеговалеж, съобщиха от областната администрация. Към момента всички пътища са проходими при зимни условия.

Previous articleЗаради аварии: Мътилка потече от чешмите
Next articleЗаради снега пътя до Студена остава затворен

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...