След нова година лагерът в Пъстрогор става от затворен тип

0

Агенцията за бежанци издига 4 метра ограда около центъра

След нова година Транзитния център в Пъстрогор ще стане от затворен тип. В него ще бъдат прехвърлени част от афганистанците, които сега са настанени в центъра в Харманли. Тук ще бъдат прехвърлени мигранти и от други центрове. Това стана ясно от репортаж в „Събуди се” по Нова телевизия.

Съвсем скоро ще започне работа и по издигането на 4-метрова ограда на разпределителния център, за който беше съобщено, че ще бъде преобразуван от отворен в затворен тип. За ремонтите ще бъдат отпуснати 2,2 млн. лв. Охраната ще бъде въоръжена, обясни директорът на центъра Спасимир Петров.

В момента в центъра са настанени 224 мъже от Пакистан при капацитет от 320 души. Мигрантите могат свободно да излизат от лагера. Нито един от тях не е със статут на бежанец.

Центърът в Пъстрогор разполага с перално помещение, игрална площадка, медицински екип, преводач и социален работник. В стаите са настанени по 6 души.

„Имат достъп до медицински услуги, както и до безплатен интернет“, обясни още Петров.

По данни на Държавната агенция за бежанците, за 2016-та година на Центъра в Пъстрогор са предоставени точно 325 434 хиляди лева.

Тъй като се води транзитен център, всеки бежанец, който бъде настанен тук, стои между 45 дни и два месеца.

Previous article„Кукла Барби” и „Нощен гост” в читалището
Next articleВ Мезек събраха 1 230 лв. от домашни вкусотии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...