След нова година лагерът в Пъстрогор става от затворен тип

0

Агенцията за бежанци издига 4 метра ограда около центъра

След нова година Транзитния център в Пъстрогор ще стане от затворен тип. В него ще бъдат прехвърлени част от афганистанците, които сега са настанени в центъра в Харманли. Тук ще бъдат прехвърлени мигранти и от други центрове. Това стана ясно от репортаж в „Събуди се” по Нова телевизия.

Съвсем скоро ще започне работа и по издигането на 4-метрова ограда на разпределителния център, за който беше съобщено, че ще бъде преобразуван от отворен в затворен тип. За ремонтите ще бъдат отпуснати 2,2 млн. лв. Охраната ще бъде въоръжена, обясни директорът на центъра Спасимир Петров.

В момента в центъра са настанени 224 мъже от Пакистан при капацитет от 320 души. Мигрантите могат свободно да излизат от лагера. Нито един от тях не е със статут на бежанец.

Центърът в Пъстрогор разполага с перално помещение, игрална площадка, медицински екип, преводач и социален работник. В стаите са настанени по 6 души.

„Имат достъп до медицински услуги, както и до безплатен интернет“, обясни още Петров.

По данни на Държавната агенция за бежанците, за 2016-та година на Центъра в Пъстрогор са предоставени точно 325 434 хиляди лева.

Тъй като се води транзитен център, всеки бежанец, който бъде настанен тук, стои между 45 дни и два месеца.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...