5 179 лв. събра концертът „За едно дете повече“

0

5 179 лв. успя да събере благотворителната инициатива „За едно дете повече“, организирана по традиция в навечерието на Деня на християнското семейство. С набраните средства, концертът на духов оркестър „Костадин Манов” и приятели ще помогне на 7 семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Парите от кампанията ще подпомогнат първоначалните изследвания, необходими на семействата. Финансирания от държавата фонд „Ин витро” поема разходите за три процедури, но не и първоначалните разходи.

Залата на читалище „Просвета 1870” отново беше препълнена. Нетрадиционният репертоар на духовия оркестър, който изпълнява хитове на АББА, филмова музика и др. привлича многобройни почитатели. Съвместни изпълнения през годините, в подкрепа на каузата на фондация „Искам бебе”, музикантите са имали с Надя Казакова и Милко Калайджиев. Тази година само детски състави от Свиленград бяха включени в музикалната програма. С оркестъра пяха малката Натали Грозева и ФГ „Лъчи от Тракия” от СУ „Д-р Петър Берон”, които изпълниха „Море, пиле”.

За подкрепата, оказващи на каузата, организаторите и инициаторите на „За едно дете повече” от НЧ „Просвета” и духов оркестър „Костадин Манов” получиха от фондация „Искам бебе” ръчно изработени и гравирани сърца от стъкло.

Започналата преди девет години кампания, вече е помогнала за проплакването на 17 деца в Свиленград, като само през тази година новородените са 4.

За пръв път тази година местната власт в Свиленград гласува средства от общинския бюджет за подпомагане на двойки, страдащи от безплодие. Това беше и темата на информационния модул, който представи стъпките за получаването на общински средства.

Previous articleПетата Еко Коледа в село Мезек събира средства за обновяването на парка
Next articleПразнуваме Деня на християнското семейство

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...