5 179 лв. събра концертът „За едно дете повече“

0

5 179 лв. успя да събере благотворителната инициатива „За едно дете повече“, организирана по традиция в навечерието на Деня на християнското семейство. С набраните средства, концертът на духов оркестър „Костадин Манов” и приятели ще помогне на 7 семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Парите от кампанията ще подпомогнат първоначалните изследвания, необходими на семействата. Финансирания от държавата фонд „Ин витро” поема разходите за три процедури, но не и първоначалните разходи.

Залата на читалище „Просвета 1870” отново беше препълнена. Нетрадиционният репертоар на духовия оркестър, който изпълнява хитове на АББА, филмова музика и др. привлича многобройни почитатели. Съвместни изпълнения през годините, в подкрепа на каузата на фондация „Искам бебе”, музикантите са имали с Надя Казакова и Милко Калайджиев. Тази година само детски състави от Свиленград бяха включени в музикалната програма. С оркестъра пяха малката Натали Грозева и ФГ „Лъчи от Тракия” от СУ „Д-р Петър Берон”, които изпълниха „Море, пиле”.

За подкрепата, оказващи на каузата, организаторите и инициаторите на „За едно дете повече” от НЧ „Просвета” и духов оркестър „Костадин Манов” получиха от фондация „Искам бебе” ръчно изработени и гравирани сърца от стъкло.

Започналата преди девет години кампания, вече е помогнала за проплакването на 17 деца в Свиленград, като само през тази година новородените са 4.

За пръв път тази година местната власт в Свиленград гласува средства от общинския бюджет за подпомагане на двойки, страдащи от безплодие. Това беше и темата на информационния модул, който представи стъпките за получаването на общински средства.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...