Двама в ареста за екшъна с дрогата и прегазения полицай

0

Двама от екшъна с дрогата, разиграл си в почивните дни в Свиленград, остават в ареста. За държане и разпространение на дрога зад решетките остават Станимир Цветков и Тихомир Теодосиев.

Именно хасковлията Цветков блъсна с БМВ-то си полицай от областната криминална в опит да предотврати проверката. Преди да се забие в моста на река Канаклийка при старата промишлена зона, возилото чукнало и служебния Опел. В него бил и шефа на областната дирекция на полицията Ангел Цанков, под чийто надзор протекла операцията.

21-годишната спътничка на обвиняемия – Гергана Георгиева, също от Хасково, първоначално бе задържана, но сега остава само свидетел в процеса, стана ясно на съдебното заседания продължило до около 20 часа вчера. Третият арестуван при спецакцията на полицията Марин Атанасов от Свиленград е освободен срещу парична гаранция от 7500 лева.

Според разследващите Марин и Тихомир са предали на Станимир част от дрогата в заведение в свиленградското село Димитровче. По-късно Станимир и приятелката му Гергана отпътували към Хасково с лекия му автомобил БМВ. Тъкмо тогава е направена и полицейската засада.

При проверка в колата на Станимир са открити 508 г канабис. Останалото количество нарокотик – близо 1200 г е открито в наследствената къща на Марин в село Димитровче. Общата стойност на открития нарокотик е близо 7000 лева.

В съдебната зала Станимир Цветков заяви, че педала на газта му заседнал, а и не разбрал, че срещу него стои полицай, тъй като не бил с униформа. Оставането му в  ареста обаче прокуратурата мотивира и с предишни присъди. Станимир Цветков е осъждан четири пъти, а Тихомир Теодосиев – два.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...