Двама в ареста за екшъна с дрогата и прегазения полицай

0

Двама от екшъна с дрогата, разиграл си в почивните дни в Свиленград, остават в ареста. За държане и разпространение на дрога зад решетките остават Станимир Цветков и Тихомир Теодосиев.

Именно хасковлията Цветков блъсна с БМВ-то си полицай от областната криминална в опит да предотврати проверката. Преди да се забие в моста на река Канаклийка при старата промишлена зона, возилото чукнало и служебния Опел. В него бил и шефа на областната дирекция на полицията Ангел Цанков, под чийто надзор протекла операцията.

21-годишната спътничка на обвиняемия – Гергана Георгиева, също от Хасково, първоначално бе задържана, но сега остава само свидетел в процеса, стана ясно на съдебното заседания продължило до около 20 часа вчера. Третият арестуван при спецакцията на полицията Марин Атанасов от Свиленград е освободен срещу парична гаранция от 7500 лева.

Според разследващите Марин и Тихомир са предали на Станимир част от дрогата в заведение в свиленградското село Димитровче. По-късно Станимир и приятелката му Гергана отпътували към Хасково с лекия му автомобил БМВ. Тъкмо тогава е направена и полицейската засада.

При проверка в колата на Станимир са открити 508 г канабис. Останалото количество нарокотик – близо 1200 г е открито в наследствената къща на Марин в село Димитровче. Общата стойност на открития нарокотик е близо 7000 лева.

В съдебната зала Станимир Цветков заяви, че педала на газта му заседнал, а и не разбрал, че срещу него стои полицай, тъй като не бил с униформа. Оставането му в  ареста обаче прокуратурата мотивира и с предишни присъди. Станимир Цветков е осъждан четири пъти, а Тихомир Теодосиев – два.

Previous articleПревозвачи затапиха пункт Капитан Андреево заради лоша организация
Next articleСъдът пусна Павел Лилянов под гаранция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...