EVN България предлага нови срокове за плащане на консумирана електроенергия

0

Нови срокове за плащането на консумираната електроенергия предлагат от ЕВН. Потребителите са разпределени в 4 групи в месеца вместо в досегашните 2 групи. Промяната се въвежда след поредица от срещи и е свързана с клиентското обслужване, съобщават от компанията.

Сроковете на плащане влизат в сила от месец юни 2016 година. На 10 юни ще бъдат издадени фактурите за първата група. Втората група ще заплащат своите сметки до 17-то число на месеца. Фактурите за третата група ще бъде готова до 24-то число на месеца и последната четвърта група клиенти на 30-то число от месеца. Клиентите досега заплащаха консумираната енергия, месец след нейното отчитане. Във всяка фактура е посочен срока за нейното заплащане.

От дружеството обещават, че няма да има клиенти с удължен срок на отчитане. Всеки клиент може да провери своя срок на плащане на последната си фактура или касов бон. Проверка може да се направи и на интернет страницата на компанията – www.evn.bg.

Въвеждането на новите срокове за плащане в Югоизточна България е част от подготовката за предстоящата пълна либерализация на пазара и възможността за избор на доставчик от страна на всеки клиент. Промяната ще улесни процесите по смяна на доставчик, обмена на данни и движението на паричните потоци между всички участници на свободния пазар, допъбват още от дружеството.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...