Откриват фолклорния фестивал “Песни и танци без граници”

0

Местни сладка и билки показват на базар на занаятите в събота

За 11-та поредна година градът ни е домакин на Международният фолклорен фестивал „Песни и танци без граници”. Културната проява ще се проведе от 10 до 12 юни. В нея ще вземат участие над 500 състави и 40 индивидуални изпълнители.

Фестивалът ще бъде открит на сцената на читалище „Просвета  1870” на 10 юни от 18.00 часа. След това участниците ще се включат в традиционното дефиле по главната улица. Вечерният концерт, със специалното участие на гостите от Украйна ще се проведе на откритата сцена на площад „14 март”.

През следващите два дни, на сцената на читалището ще излязат певчески групи за обработен и автентичен фолклор, ансамбли и индивидуални изпълнители, танцови състави и инструментални изпълнители. Техните изпълнения ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Фестивалът има конкурсен характер, а участниците ще се състезават в две групи – изпълнители в първа група до 16 години и втора група – над 16 години. В последният ден от фестивала е предвиден концерт на лауреатите. За победителите общината е осигурила награди.

За втора поредна година ще се проведе и панаир на традиционни храни и занаяти. Той е предвиден в съботния ден. Заявилите участие в него са повече от миналата година. Очаква се читалища и отделни занаятчии от общината да покажат своите изделия –сувенири, майсторски приготвени катмери, сладка и билки.

Previous articleEVN България предлага нови срокове за плащане на консумирана електроенергия
Next articleСвиленградчанче на четвъртфинал на Smrikva Bowl в Хърватия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...