Резервоар, пълен с контрабандни цигари, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

0

15 400 къса контрабандни цигари, укрити в резервоар на микробус, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Превозното средство с пловдивска регистрация влиза в страната от Турция. Въпреки че шофьорът и четиримата пътници са заявили, че не пренасят нищо за деклариране, микробусът е селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установява, че резервоарът е пълен с цигари, вкарани през специално изрязан правоъгълен отвор в горната част. От укритието са извадени 15 400 къса (770 кутии) цигари без акцизен бандерол от марките „ Karelia slims“ и „Assos slims“.

Цигарите са иззети. Установено е, че те са собственост на двама от пътниците, на които са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Два часа по-късно митническа мобилна група на МП Капитан Андреево открива 420 контрабандни цигари, укрити в личния багаж на пътник в автобус с турска регистрация.

По същото време при проверка на пътник, влизащ в страната от Турция, преминаващ през пункта пеш, са открити 60 кутии цигари, укрити по тялото.

От началото на седмицата до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 120 000 къса (6000 кутии) цигари без български акцизен бандерол. От 65 преминали пътници са иззети 3570 кутии (71 400 къса) цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализ на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2 344 кутии (46 880) къса, за които са съставени 18 акта.

Previous articleДимитровград се присъединява към водната асоциация в Хасково
Next articleEVN България предлага нови срокове за плащане на консумирана електроенергия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...