Връчиха наградите за просвета

0

Мария Петрова и Атанаска Славеева получиха призовете учител и ученик на годината

Годишните награди „Ученик и учител на годината” бяха връчени в Свиленград. Събитието се организира от общината и се провежда по традиция в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Мария Петрова от СОУ „Д-р Петър Берон” получи статуетката „Учител на годината”, обяви заместник-кметът Мария Костадинова, която връчи наградите на призьорите на церемонията в ресторант „Марица”. Преподавателката по физическа култура и през тази година успя да поведе отбора по пожароприложен спорт на училището към победа. Освен работата с младите огнеборци, които са безапелационни първенци в републикански и областни първенства в последните години, с класирания на международни състезания, Мария Петрова бележи успехи и с волейболният отбор на училището – 5-7 клас.

За номер едно сред учениците беше обявена ученичката от ПГССИ „Христо Ботев” Атанаска Славеева. Единадесетокласничката се класира на пето място в областния кръг на олимпиадата по химия, успешно беше и участието й в националното състезание. Атанаска участва в мобилна практика в Холандия по проект, който й помогна да сформира екип и да разработи собствен проект „Ферма за здравословно хранене и спорт“, представен на ученическия форум „Добри практики в биоземеделието и селския туризъм“ и предизвикала сериозен научен интерес. Атанаска е член на ученическия съвет, особено активна в доброволчески и благотворителни кампании. През изминалата година е инициирала три такива акции.

10 преподаватели от училищата и детските градини в общината и 5-ма ученици бяха номинирани за престижните отличия. Номинациите бяха направени от педагогическите съвети на учебните заведения, а призьорите бяха определени от специална комисия по предварително зададени критерии.

За първа година с номинации не излязоха ПГССИ „Христо Ботев“ и ПУИ „Стефан Василев“. Всички преподаватели работеха отлично през годината и нямаше как да изберем кой от тях е най-добрият, споделиха от ПГССИ. Номинирани за учител на годината бяха още Веселина Дренска от ОДЗ „Зорница“, Иванка Колева – ЦДГ „Детелина“, филиал с. Момково, Кера Иванова ЦДГ „Снежанка“, Красимира Христова ЦДГ „Радост“, Мария Михайлова ОУ „Иван Вазов“, Мария Русинова от ЦДГ „Слънце“, Пейка Байнова ОУ „Христо Ботев“ , с. Левка, Наталия Георгиева от ОУ „Любен Каравелов“, кв. Гарата и Станка Латинова от НУ „Христо Попмарков“.

За Ученик на годината СОУ „Д-р Петър Берон“ номинира Василия Костова от 11 клас, която досигна до областния кръг на олипидата по английски езк, а на областния кръг на олимпиадата по български език и литература беше единствената с отлична оценка. За втора година тя печели стипендия от националния конкрус „1000 стипендии” в конкуренция с ученици от цялата страна. Номинации получиха още четвъртокласничката Ася Беева от ОУ „Иван Вазов“, Зина Асенова – 4 клас в ОУ „Любен Каравелов“ и Радостина Иванова – 8 клас на ОУ „Христо Ботев“, с. Левка.

Специални участници на церемонията по връчването на наградите за просвета бяха малките музиканти от детската духова школа, клуб по спортни танци „Меджик” и „Веселите звънчета” с ръководител Татяна Балджиева

Previous articleВнесоха обвинението срещу бившия шеф на Митница Свиленград Тодор Караиванов
Next articleНов ред при паркирането

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...