Международната колоездачна обиколка набира средства за малката Лили

0

14-то издание на традиционната международна колоездачна обиколка, която се организира за Деня на Европа – 9 май, ще подкрепи благотворителната инициатива „Да помогнем на Лили”. 9-месечното бебе от Свиленград има нужда от средства за лечение на детска церебрална парализа. В специална урна пред сградата на кметството ще се набират средства за бебенцето, преди старта на обиколката, която ежегодно събира стотици любители на колоезденето от цялата страна.

Организатори на колообиколката са Община Свиленград и местният колоездачен клуб „Колорит”, както и колоездачните клубове „Ризос” от Орестиада и „Едоск” от Одрин. 100-километровият железен поход пресича три граници и преминава през България, Гърция и Турция. Стартът му ще бъде даден на 8 май, неделя, от 8.00 часа, пред сградата на общината в Свиленград. След като колоната премине старият мост, тя ще се отправи към ГКПП Капитан Петко войвода, ще навлезе в Гърция през пункт Орменион, ще продължи до Кастанес, преминавайки през гръцко-турския пункт и ще достигне до Одрин, където е предвидено време за почивка и обяд. Финалът е отново в Свиленград.

Припомняме, че малката Лили загуби майка си при раждането. Отглежда я баща й – Боян Абаджиев. Помагат му лелята и бабата на бебето – сестрата и майката на починалата Велина. Лечението на недоносената Лили, което семейството покрива, трябва да продължи поне 6 месеца. Здравната каса поема едва 10 от дните в месеца, а останалите излизат по 150 лева на ден – сума, която семейството не може да си позволи.

В града вече се проведоха няколко благотворителни инициативи, а кутии за набиране на средства има разположени на различни места в града. На страницата във Фейсбук, “Да помогнем на Лили” семейството благодари на всички, които са помогнали и продължават да помагат малката да посещава всички назначени процедури.

Дебютната изява на ВИГ „Приятели” също ще е с благотворителна цел. Тя ще се проведе на 22 април, от 18.00 часа, в салона на НЧ „Просвета- 1870“. Освен тукашните музиканти, в каузата ще се включат група „Орион” от Любимец и комедийният тандем от „България търси талант” – Донка и Андрей. Във фоайето на читалището ще бъдат поставени кутии за дарения.

Previous articleКазанджии протестират пред границата с Турция заради домашната ракия
Next articleОтбелязват с исторически игри славна битка на Калоян при Маточина

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...