В Свиленград стартира прием на документи за подпомагане на ин витро процедури

0

Прием на документи за финансова помощ за ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми стартира в Свиленград. За пръв път в общинския бюджет за тази цел са заделени 10 хил. лв. Максималната помощ, която може да се получи е в размер на 2 хил. лв. Парите са за един опит в рамките на текущата година. Получаването им не ограничава кандидатстването пред „Фонда за асистирана репродукция“, стига да става дума за различни процедури.
Правилникът, по който се отпускат средствата е гласуван от общинския съвет. Списъкът с изискванията към кандидатите вече е качен на сайта на общината – svilengrad.bg, както и документите, които следва да бъдат попълнени, съобщи регионалният координатор на фондация „Искам бебе“ Мария Иванова. Подаването им става в Центъра за информационно обслужване на граждани в общината до 17.00 часа на 12 май 2016 година.
Община Свиленград е една от първите в страната, в която се организират благотворителни кампании и информационни дни в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Тази година се навършиха 9 години от началото на инициативата, свързана с каузата на фондация „Искам бебе“. 8 са благотворителните концерти „За едно дете повече“, организирани от читалище „Просвета“ и духов оркестър „Костадин Манов“ в Свиленград. За това време с набраните средства са подпомогнати повече от 20 семейства, а на бял свят са се появили 13 дългоочаквани рожби. Със събраните миналата година над 5 хил. лв. бяха подпомогнати 9 семейства с репродуктиви проблеми от града.

Previous articleБСП избира нов лидер
Next articleКазанджии протестират пред границата с Турция заради домашната ракия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...