В Свиленград стартира прием на документи за подпомагане на ин витро процедури

0

Прием на документи за финансова помощ за ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми стартира в Свиленград. За пръв път в общинския бюджет за тази цел са заделени 10 хил. лв. Максималната помощ, която може да се получи е в размер на 2 хил. лв. Парите са за един опит в рамките на текущата година. Получаването им не ограничава кандидатстването пред „Фонда за асистирана репродукция“, стига да става дума за различни процедури.
Правилникът, по който се отпускат средствата е гласуван от общинския съвет. Списъкът с изискванията към кандидатите вече е качен на сайта на общината – svilengrad.bg, както и документите, които следва да бъдат попълнени, съобщи регионалният координатор на фондация „Искам бебе“ Мария Иванова. Подаването им става в Центъра за информационно обслужване на граждани в общината до 17.00 часа на 12 май 2016 година.
Община Свиленград е една от първите в страната, в която се организират благотворителни кампании и информационни дни в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Тази година се навършиха 9 години от началото на инициативата, свързана с каузата на фондация „Искам бебе“. 8 са благотворителните концерти „За едно дете повече“, организирани от читалище „Просвета“ и духов оркестър „Костадин Манов“ в Свиленград. За това време с набраните средства са подпомогнати повече от 20 семейства, а на бял свят са се появили 13 дългоочаквани рожби. Със събраните миналата година над 5 хил. лв. бяха подпомогнати 9 семейства с репродуктиви проблеми от града.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...