БСП избира нов лидер

0

Общинската структура на БСП в Свиленград избира нов лидер. Конференцията на социалистите е насрочена за 21 април, четвъртък. Няколко са номинациите, издигнати от партийните клубове. Това са председателят на общинския съвет Никола Динков, предприемачът Георги Илиев и 36-годишният инвеститор на капиталовите пазари Стамо Димитров.
Номиниран за трети мандат е и настоящият партиен лидер Христо Щерев. Според Устава на социалистите обаче, той няма право на повече от два поредни. Освен това Щерев коментира, че е време да остъпи от поста, който оглави след оставката на Димитър Митев, довършвайки неговия мандат. През 2008 година Щерев получи подкрепата на конференцията на общинската структура на БСП и беше редовно избран за неин председател, а през 2012 беше преизбран за втори мандат.
В годините назад председатели на партията са били и двама от другите номинирани – Никола Динков и Георги Илиев. Тази седмица обаче Динков категорично заяви, че смята да си направи отвод на предстоящия форум.
Въпреки че на конференцията могат да бъдат издигнати и други номинации, очаква се основните фаворити да бъдат Георги Илиев и Стамо Димитров, коментират социалисти.
И докато Георги Илиев е едно от най-разпознаваемите лица в БСП в Свиленград, нов в редиците на червените е инвеститорът на капиталови пазари Стамо Димитров. Той е партиен член от около година. На миналите местни избори Стамо Димитров беше сред кандидатите за общински съветници на БСП и малко не му достигна да влезе в ОбС.
Около 70 са делегатите, които ще гласуват на предстоящата конференция на БСП. те са избрани от близо 350-те души членска маса. Освен нов председател, общинската структура ще избира още членове на Общински съвет на БСП /Пленум/, Изпълнително бюро и Контролно ревизионна комисия. Свиленградските социалисти ще трябва да изберат и двама свои делегати за предстоящия конгрес на БСП в столицата, където ще се гласува за председател на партията от рекордните над 20 кандидатури.

Previous articleЗвезди от „Под прикритие“ на читалищната сцена в Свиленград
Next articleВ Свиленград стартира прием на документи за подпомагане на ин витро процедури

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...