Звезди от „Под прикритие“ на читалищната сцена в Свиленград

0

Звезди от хитовия сериал „Под прикритие“ идват в Свиленград с постановката на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен по Дейвид Мамет – „Агенти“. Сред имената, които се очаква да привлекат свиленградчани в театралната зала са „агентът под прикритие“ – Ивайло Захариев, както и „убитият“ от сценаристите в минал сезон – Александър Сано. Топ ченгето от хитовата продукция на БНТ – Владо Пенев този път пък влиза в ролята на режисьор. Негова е сценичната версия на постановката, която се върти около четирима отчаяни агенти на недвижими имоти, които са принудени да продадат и невъзможното, за да не бъдат уволнени от корпорацията си.
В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла. Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки…
В пиесата с неочаквано начало и още по-неочакван край, за която американският драматург Дейвид Мамет взима „Пулицър“, играят още Любен Кънев, Иво Йончев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Теодора Духовникова/Снежана Макавеева.
Дейвид Мамет е един от малкото драматурзи, които се налагат успешно като сценаристи в Холивуд. Сценарият на „Пощальонът звъни два пъти” е неговия мощен дебют в киното. Следва „Присъдата”, за който получава номинация за „Оскар”. Сценарият му за политическата сатира на Бари Левинсон „Да разлаем кучетата” също му донася номинации за „Оскар” и „Златен глобус”.
В киноверсията на постановката, която свиленградчани ще имат възможност да гледат, със заглавие „Гленгари Глен Рос”, режисьорът Джеймс Фоли подбира съзвездие от актьори – Ал Пачино, Джак Леман, Алек Болдуин, Алан Аркин, Ед Харис, Кевин Спейси, Джонатан Прайс и др., като за участието си във филма Ал Пачино спечелва номинация за “Оскар” за поддържаща роля.
Постановката „Агенти“ ще се играе на 26 април от 18.00 ч. в салона на читалище „Просвета – 1870“ в Свиленград. Цена на билетите е 6, 8 и 10 лв.

Previous articleЗапочна санирането на първия блок в Свиленград
Next articleБСП избира нов лидер

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...