Звезди от „Под прикритие“ на читалищната сцена в Свиленград

0

Звезди от хитовия сериал „Под прикритие“ идват в Свиленград с постановката на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен по Дейвид Мамет – „Агенти“. Сред имената, които се очаква да привлекат свиленградчани в театралната зала са „агентът под прикритие“ – Ивайло Захариев, както и „убитият“ от сценаристите в минал сезон – Александър Сано. Топ ченгето от хитовата продукция на БНТ – Владо Пенев този път пък влиза в ролята на режисьор. Негова е сценичната версия на постановката, която се върти около четирима отчаяни агенти на недвижими имоти, които са принудени да продадат и невъзможното, за да не бъдат уволнени от корпорацията си.
В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци“ имат 48 часа, за да „затворят“ сделките си и да оцелеят в офисната джунгла. Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки…
В пиесата с неочаквано начало и още по-неочакван край, за която американският драматург Дейвид Мамет взима „Пулицър“, играят още Любен Кънев, Иво Йончев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Теодора Духовникова/Снежана Макавеева.
Дейвид Мамет е един от малкото драматурзи, които се налагат успешно като сценаристи в Холивуд. Сценарият на „Пощальонът звъни два пъти” е неговия мощен дебют в киното. Следва „Присъдата”, за който получава номинация за „Оскар”. Сценарият му за политическата сатира на Бари Левинсон „Да разлаем кучетата” също му донася номинации за „Оскар” и „Златен глобус”.
В киноверсията на постановката, която свиленградчани ще имат възможност да гледат, със заглавие „Гленгари Глен Рос”, режисьорът Джеймс Фоли подбира съзвездие от актьори – Ал Пачино, Джак Леман, Алек Болдуин, Алан Аркин, Ед Харис, Кевин Спейси, Джонатан Прайс и др., като за участието си във филма Ал Пачино спечелва номинация за “Оскар” за поддържаща роля.
Постановката „Агенти“ ще се играе на 26 април от 18.00 ч. в салона на читалище „Просвета – 1870“ в Свиленград. Цена на билетите е 6, 8 и 10 лв.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...