Авторското парче на „Приливна вълна” начело в топ класация

0

Тийнейджърската рок банда „Приливна вълна” достигна номер 1 в класация на Vbox 7. Първото авторско парче на групата беше записано наскоро и само за няколко дни успя да спечели сърцата на публиката, която ги изстреля нагоре в престижната фен класация. Само за ден песента „Търся” достигна 5 хил. гледания и тази сутрин зае първото място в топ 40. От рок групата решиха да направят подарък на приятелите си, като пуснаха в интернет забавни сцени от снимачната площадка на клипа към парчето „Търся”. „Приливна вълна” ще участва и в друга класация – „Черната овца” по Радио Стара Загора за съвременна БГ музика.  Разговорът около авторското парче и клипа е с членовете на младежката рок група.  

Разкажете ни нещо повече за песента!

Песента се казва ,,Търся”. Автор на текста е Никола Димитров, барабанист в групата, музиката е на Жечко Попов, който свири на клавир, а аранжиментът – на групата и на нашия учител и ръководител Панайот Панайотов – Пиер.

В какъв музикален стил е?

Стилът ни е рок, но също има елементи както от поп рока, така и от хард рока.

Къде е направен записът?

Записахме песента в НЧ ”Дружба”, гр. Харманли при Димитър Димитров – Матака. Спечелихме правото да запишем безплатно едно парче в студиото на читалището след музикален конкурс в Харманли миналата година.

Пуснахте и клип. Малко повече за него.

Иван Делчев снима клипа, а обработката на видеото е дело на Никола Димитров. Решихме да бъде сниман в училище, защото сюжетът представя нас, членовете на групата, като съученици, които в поредния учебен ден създават песен.

Защо избрахте да сте в униформи?

Все пак сме ученици. Пък и изглеждаме добре като сме облечени всички по един и същи начин, някак по-единни.

За какво се пее в песента?

Тексът е за това как хората избират лесното в любовта, вместо да търсят това, което ще ги направи истински щастливи. С песента не се стараем да променим хората, просто да им напомним, че лесният път невинаги е правилният.

Как се стигна до създаването й?

Песента не беше планирана. Просто идеята за музиката дойде, после текста и с работа и общи усилия успяхме след време да завършим първото си авторско парче. Процесът на работа беше наистина вдъхновяващ и незабравим за всеки от нас.

Интересни детайли около процеса на създаването?

Най-запомнящото се преживяване беше когато за пръв път отивахме да записваме в Харманли. Пътувахме по магистралата и точно на разклона за града колата просто угасна. За щастие по инерция успяхме да слезем от магистралата и оставихме колата покрай пътя до другия ден. Добре, че в другата кола имаше достатъчно място за нас и инструментите.

Какви са първите ви впечатления, след като клипът беше пуснат?

Три дена след пускането на “Търся” в интернет, песента вече беше гледана близо 3000 пъти. Това е страхотно и се радваме, че много хора ни подкрепят и искрено се радват на това което правим. Това може само да ни мотивира да продължаваме да свирим и да правим музика.

Повече за членовете на бандата.  

Вокалистка на групата е Габриела Андонова, вокалист и китарист е Георги Веселинов, който участва преди време в Х фактор, на баса е Калин Стоянов, на – клавира Жечко Попов, който свири и на пиано доста успешно, на барабаните – Никола Димитров. Разбира се, неразделна част от групата е и нашият учител и ръководител Панайот Панайотов – Пиер.

Ако искате да благодарите на някого…

 Благодарим на всички, които са харесали песента ни, на всички ученици и от двете гимназиални училища в града, които дойдоха и ни оказаха страхотна подкрепа при заснемането на клипа, на ръководството на СОУ ”Д-р. Петър Берон” за предоставения терен и условия за снимане, на Иван Делчев за прекрасно свършената работа, на Матака за качествения запис и за страхотното му отношение и не на последно място на Панайот Панайотов за това, че в ранните ни стъпки в музиката беше и продължава да бъде неизменно до нас.

Кога е създадена групата?

Групата е създадена през октомври 2014г. Първоначално репетирахме в салона на СОУ”Д-р Петър Берон”, но в последствие се преместихме в къщата на нашия учител, в помещение на бивш шивашки цех.

Какво предстои?

“Търся” ще участва в рок класацията на БНР “Черната овца” за съвременна българска музика. Надяваме се песента ни да се хареса, особено при положение, че нашият учител вече е печелил класцията. В момента работим усилено, имаме идеи за още авторска музика, а всичко по-интересно за нас и информация за бъдещи участия и концерти може да разберете от фейсбук страницата ни като просто потърсите “Приливна вълна” в социалната мрежа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...