Трафиканти и мигранти в ареста след полицейска операция

0

Седем мъже са задържани в свиленградския арест при полицейска операция. Акцията е проведена във връзка с миграционния натиск и незаконен трафик на чужденци през границата.

Свиленградските криминалисти са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали на територията на България чужди граждани, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната, уточняват от областна дирекция „Полиция”- Хасково.

Сформирани са незабавно оперативни групи съвместно със служители на ГПУ-Свиленград. В полунощ на 3 март са задържани 32 чужди граждани без документи за самоличност, от които 8 жени, 6 мъже и 18 деца. Чужденците с произход от Ирак, Сирия и Турция са отведени в патрулна база „Капитан Андреево”, а оттам са настанени в центъра за бежанци в Любимец.

Полицейските служители са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието – четирима харманлийци на възраст 42 г., 43 г., 31 г., 29 г., 35-годишен симеоновградчанин и двама любимчани на 25 г. и 50 г.

В местността край селото са намерени и 3 автомобила „Мицубиши” и „БМВ”. Петима от мъжете са познайници на полицията. Всички са задържани в следствения арест в РУ Свиленград със 72-часова мярка.

Previous articleВръчиха служебно Купа „Трети март” на „НИЛ”
Next articleАвторското парче на „Приливна вълна” начело в топ класация

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...