Трафиканти и мигранти в ареста след полицейска операция

0

Седем мъже са задържани в свиленградския арест при полицейска операция. Акцията е проведена във връзка с миграционния натиск и незаконен трафик на чужденци през границата.

Свиленградските криминалисти са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали на територията на България чужди граждани, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната, уточняват от областна дирекция „Полиция”- Хасково.

Сформирани са незабавно оперативни групи съвместно със служители на ГПУ-Свиленград. В полунощ на 3 март са задържани 32 чужди граждани без документи за самоличност, от които 8 жени, 6 мъже и 18 деца. Чужденците с произход от Ирак, Сирия и Турция са отведени в патрулна база „Капитан Андреево”, а оттам са настанени в центъра за бежанци в Любимец.

Полицейските служители са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието – четирима харманлийци на възраст 42 г., 43 г., 31 г., 29 г., 35-годишен симеоновградчанин и двама любимчани на 25 г. и 50 г.

В местността край селото са намерени и 3 автомобила „Мицубиши” и „БМВ”. Петима от мъжете са познайници на полицията. Всички са задържани в следствения арест в РУ Свиленград със 72-часова мярка.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...