Теглиха жребия за Купа „Трети март”. Турнирът почва утре в 10.00 часа

1

15 отбора ще вземат участие в тазгодишното издание на може би най-популярната спортна проява в града – футболният турнир на малки вратички за Купа „Трети март”. Мероприятието е за непрофесионалисти, но вече 11 години събира атрактивни отбори и многобройни запалянковци.

Турнирът ще бъде открит утре, събота, от 10.00 часа, на спортната площадка в кв. Изгрев. Първият съдийски сигнал ще бъде свирен за отборите на „НИЛ” и „Берон”, отреди днес жребият, който беше теглен в малката зала на община Свиленград. Четирите първо поставени отбора бяха изтеглени от най-често отличавания като голмайстор на проявата – Христо Стефанов. Миналогодишният шампион „НИЛ” попадна в А групата, заедно с „Берон”, „Спайдър и Липата”, както и „Червена граница”. Достигналите миналата година до полуфинал отбори „Моста” и „Силктекс” попаднаха съответно в В и D група. Като в В групата ще вземат участие още „Торпедо”, „Каза дей Сони” и „Лудата банда”, а в D – овен „Силктекс” попаднаха „Ориент 777” и „Спарта”.

Тази година един от най-успешните отбори и може би най-често титулуваният като шампион  – „Али Баба” няма да участва. Според организаторите голяма част от вече обиграният състав са заминали за чужбина. Затова и като водач на група С жребият посочи друг силен участник – „Бурденис 93”. Те ще се борят да продължат в надпреварата в група със „Заложна къща Габриела”, отбор „Млад спортист” и „ПОРР – ЖП”, в който топка ще ритат строителите на електрифицираната железопътна линия.

Днес, до 18.30 часа програмата ще бъде разлепена на спортното съоръжение в кв. Изгрев, съобщи спортният експерт в общината – Антон Пенчев.

Полуфиналите и финалите ще се играят навръх националния празник на България – 3 март, в чиято чест се организира футболната надпревара.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...