Теглиха жребия за Купа „Трети март”. Турнирът почва утре в 10.00 часа

1

15 отбора ще вземат участие в тазгодишното издание на може би най-популярната спортна проява в града – футболният турнир на малки вратички за Купа „Трети март”. Мероприятието е за непрофесионалисти, но вече 11 години събира атрактивни отбори и многобройни запалянковци.

Турнирът ще бъде открит утре, събота, от 10.00 часа, на спортната площадка в кв. Изгрев. Първият съдийски сигнал ще бъде свирен за отборите на „НИЛ” и „Берон”, отреди днес жребият, който беше теглен в малката зала на община Свиленград. Четирите първо поставени отбора бяха изтеглени от най-често отличавания като голмайстор на проявата – Христо Стефанов. Миналогодишният шампион „НИЛ” попадна в А групата, заедно с „Берон”, „Спайдър и Липата”, както и „Червена граница”. Достигналите миналата година до полуфинал отбори „Моста” и „Силктекс” попаднаха съответно в В и D група. Като в В групата ще вземат участие още „Торпедо”, „Каза дей Сони” и „Лудата банда”, а в D – овен „Силктекс” попаднаха „Ориент 777” и „Спарта”.

Тази година един от най-успешните отбори и може би най-често титулуваният като шампион  – „Али Баба” няма да участва. Според организаторите голяма част от вече обиграният състав са заминали за чужбина. Затова и като водач на група С жребият посочи друг силен участник – „Бурденис 93”. Те ще се борят да продължат в надпреварата в група със „Заложна къща Габриела”, отбор „Млад спортист” и „ПОРР – ЖП”, в който топка ще ритат строителите на електрифицираната железопътна линия.

Днес, до 18.30 часа програмата ще бъде разлепена на спортното съоръжение в кв. Изгрев, съобщи спортният експерт в общината – Антон Пенчев.

Полуфиналите и финалите ще се играят навръх националния празник на България – 3 март, в чиято чест се организира футболната надпревара.

Previous articleСвиленград почете паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски
Next articleСтартира турнирът за Купа „Трети март”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...