Свиленградски комици ще участват в „България търси талант”

0

С ромски скечове учениците Донка Кьосева и Андрей Стоянов са спечелили три „да” от журито

И след втория кастинг свиленградският тандем Донка Кьосева и Андрей Стоянов продължава участието си в „България търси талант”. Комиците преминаха с три „да” в следващия етап, което означава, че ще можем да ги гледаме в хитовото телевизионно шоу, което ще стартира в началото на март.

Да продължат в шоуто на талантите са гласували Михаела Филева, Асен Блатечки и Любен Дилов-син. С „не” от журито е гласувал само Ицо Хазарта. Тримата му колеги обаче искрено са се забавлявали на скечовете на ромския ученически тандем.

„Холивудски звезди или не чак толкова”, с който Донка и Андрей се явиха на елиминациите преди броени дни, е поредният измислен от тях сценарий. Главни герои в него са ромската Мадона и Стивън Мангал.

Именно чувството за самоирония, с което учениците роми сами пишат скечовете си е впечатлило най-много журито. Както и артистичността им и умението да вплитат комични случки в интригуващ сюжет.

Почва се с нещо реално случило се или от някой гаф. И после нещата в сценария сами се подреждат, разказва дванадесетокласничката Донка, която тази година ще завърши училище.

Понякога по цяла нощ не можем да спим от смях, като започнем да измисляме репликите, разказва и десетокласникът Андрей.

Двамата откриват таланта си да редят забавни реплики случайно. За Донка желанието за писане на скечове идва от предаването „Комиците”, което гледала преди няколко години. И решила, че може да се занимава с това. Следват десетки скечове, отразяващи живота на ромите с чувство за хумор и самоирония. От година и половина Донка и Андрей са комедиен тандем.

Преди няколко месеца НЧ „Просвета” организира забавното състезание „Талантът на Свиленград”.  След гласуване в публиката, от десетките участници с различни таланти, Донка и Андрей спечелиха надпреварата със забавен скеч. Така от читалището в града им помогнаха да организират кандидатстването си в „България търси талант”.

Ние сме в шоуто за таланти преди всичко, за да се забавляваме, разказват Донка и Андрей, които в някои от скечовете играят семейство, но в живота са само приятели. Не крият обаче, че се надяват свиленградчани да ги подкрепят в битката за победата в шоуто.

В последните три-четири години „България търси талант” не минава без свиленградско участие. В него първо се включи изключително пластичният танцьор Петьо Станков, а миналата година доста напред в забавното шоу стигна и стънт състезателят Михаил Бакърджиев – Набора, чиито каскади със сглобения от него мотор смаяха журито и публиката.

Previous articleДанъчни и митничари разкриха мобилна бензиностанция и дизел в Любимец
Next articleВ музея откриха ежегодната работилница „Баба Марта”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...