Свиленградски комици ще участват в „България търси талант”

0

С ромски скечове учениците Донка Кьосева и Андрей Стоянов са спечелили три „да” от журито

И след втория кастинг свиленградският тандем Донка Кьосева и Андрей Стоянов продължава участието си в „България търси талант”. Комиците преминаха с три „да” в следващия етап, което означава, че ще можем да ги гледаме в хитовото телевизионно шоу, което ще стартира в началото на март.

Да продължат в шоуто на талантите са гласували Михаела Филева, Асен Блатечки и Любен Дилов-син. С „не” от журито е гласувал само Ицо Хазарта. Тримата му колеги обаче искрено са се забавлявали на скечовете на ромския ученически тандем.

„Холивудски звезди или не чак толкова”, с който Донка и Андрей се явиха на елиминациите преди броени дни, е поредният измислен от тях сценарий. Главни герои в него са ромската Мадона и Стивън Мангал.

Именно чувството за самоирония, с което учениците роми сами пишат скечовете си е впечатлило най-много журито. Както и артистичността им и умението да вплитат комични случки в интригуващ сюжет.

Почва се с нещо реално случило се или от някой гаф. И после нещата в сценария сами се подреждат, разказва дванадесетокласничката Донка, която тази година ще завърши училище.

Понякога по цяла нощ не можем да спим от смях, като започнем да измисляме репликите, разказва и десетокласникът Андрей.

Двамата откриват таланта си да редят забавни реплики случайно. За Донка желанието за писане на скечове идва от предаването „Комиците”, което гледала преди няколко години. И решила, че може да се занимава с това. Следват десетки скечове, отразяващи живота на ромите с чувство за хумор и самоирония. От година и половина Донка и Андрей са комедиен тандем.

Преди няколко месеца НЧ „Просвета” организира забавното състезание „Талантът на Свиленград”.  След гласуване в публиката, от десетките участници с различни таланти, Донка и Андрей спечелиха надпреварата със забавен скеч. Така от читалището в града им помогнаха да организират кандидатстването си в „България търси талант”.

Ние сме в шоуто за таланти преди всичко, за да се забавляваме, разказват Донка и Андрей, които в някои от скечовете играят семейство, но в живота са само приятели. Не крият обаче, че се надяват свиленградчани да ги подкрепят в битката за победата в шоуто.

В последните три-четири години „България търси талант” не минава без свиленградско участие. В него първо се включи изключително пластичният танцьор Петьо Станков, а миналата година доста напред в забавното шоу стигна и стънт състезателят Михаил Бакърджиев – Набора, чиито каскади със сглобения от него мотор смаяха журито и публиката.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...