Само един от показно арестуваните гранични остава в ареста

0

Соченият за ръководител на организирана престъпна група граничен служител Юлиан Узунов остава в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Повдигнатите срещу него обвинения са за вземане на подкупи от каналджии за пропускане на нелегални през границата.

Съдебното заседание беше насрочено за днес, от 14.00 часа. От арестуваните тази седмица петима полицаи прокуратурата е поискала само за Узунов най-тежката мярка за неотклонение. Шести състав на спец магистратите реши, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения, има опасност да извърши други престъпления, както и да влияе на свидетелите.

Малко по-рано стана ясно, че пуснатите под гаранция зам.-началник на ГПУ-Свиленград Стойчо Димитров, началниците на смени – Иван Иванов и Евгени Тишков, както и Маргарит Гьорчев, който е наблюдавал камерите на границата, са се явили днес на работа и дори са изпълнявали служебните си задължения. Ситуацията изненада, тъй като подадената от Апелативната специализирана прокуратура информация беше, че те също са получили обвинения, което автоматично води до отстраняването им от работа. По-късно пресаташето на прокуратурата Божидар Димитров отрече обвиненията да са били снемани и заяви, че в този случай би следвало държавните служители да бъдат отстранени от работа.

Припомняме, че петимата бяха задържани в понеделник, 8 февруари, при зрелищна операция на „Вътрешна сигурност” на МВР. Според Апелативната специализирана прокуратура, под чието ръководство беше акцията, граничните са действали като организирана престъпна група и са вземали подкупи от каналджии. Обвинението твърди, че граничните полицаи са прекарвали чужди граждани от Турция към Западна Европа срещу 500 евро на едно лице. Спрямо останалия в ареста Узунов бе повдигнато обвинение за превеждане през границата на група от 30 мигранти срещу подкуп от 5 хиляди долара.

Previous articleСлед вчерашната зрелищна операция: Петима гранични полицаи получиха обвинения
Next articleСтарозагорската опера гостува с „Кармен” в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...