Отворени врати за родители на първокласници организираха от ОУ „Иван Вазов“

0

Десетки родителите на бъдещи първокласници проявиха интерес към отворените врати, организирани в ОУ „Иван Вазов“. Инициативата е традиционна и запознава родителите с условията, които предлага училището, с учителите, които ще водят първи клас, както и със сроковете за записване на първокласниците.

В продължение на четири години училището реализира различни проекти, в които подобри материалната си база, обясни директорът на школото Ася Райкова. Обновени бяха класни стаи, физкултурния салон, още две са спортните зали на разположение на учениците, както и четири компютърни кабинета, библиотека, логопедичен кабинет, зала за столово хранене и зелена класна стая. Училището има още физическа охрана и видеонаблюдение. От миналата година звънецът е електронен, а по проект по трансгранична програма беше направено и звукозаписно студио, снабдено с уредба.

Четиримата класни ръководители, които ще поемат през учебната година първокласниците са Веселина Чавдарова, Камелия Трампова, Златина Крушева и Желязко Чапкънов. На 21 юни ще бъде първата среща с родителите на вече записаните ученици. По традиция училището организира и есенна академия за първокласници, в която децата привикват с обстановката в училището и другите деца, за да няма стрес в първия учебен ден.

Необходимите за кандидатстване за учебната 2016/2017 година документи са публикувани вече на страницата на училището, както и сроковете за кандидатстване. Заявления се подават от 1 март до 31 май.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...