Отворени врати за родители на първокласници организираха от ОУ „Иван Вазов“

0

Десетки родителите на бъдещи първокласници проявиха интерес към отворените врати, организирани в ОУ „Иван Вазов“. Инициативата е традиционна и запознава родителите с условията, които предлага училището, с учителите, които ще водят първи клас, както и със сроковете за записване на първокласниците.

В продължение на четири години училището реализира различни проекти, в които подобри материалната си база, обясни директорът на школото Ася Райкова. Обновени бяха класни стаи, физкултурния салон, още две са спортните зали на разположение на учениците, както и четири компютърни кабинета, библиотека, логопедичен кабинет, зала за столово хранене и зелена класна стая. Училището има още физическа охрана и видеонаблюдение. От миналата година звънецът е електронен, а по проект по трансгранична програма беше направено и звукозаписно студио, снабдено с уредба.

Четиримата класни ръководители, които ще поемат през учебната година първокласниците са Веселина Чавдарова, Камелия Трампова, Златина Крушева и Желязко Чапкънов. На 21 юни ще бъде първата среща с родителите на вече записаните ученици. По традиция училището организира и есенна академия за първокласници, в която децата привикват с обстановката в училището и другите деца, за да няма стрес в първия учебен ден.

Необходимите за кандидатстване за учебната 2016/2017 година документи са публикувани вече на страницата на училището, както и сроковете за кандидатстване. Заявления се подават от 1 март до 31 май.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...