Рок групата „0379“ записа първата си авторска песен

1

Песента „Завръщане“ е посветена на Свиленград

Рок група „0379“ към НЧ „Просвета 1870“ записа песен за Свиленград. Парчето е авторско,  с рок звучене. Музиката, текстът и аранжиментът са на „0379“. За пръв път песена „Завръщане“ беше представена на сцената на читалището, при традиционния коледен концерт. Дуетното парче е в изпълнение на Любомир Андреев и Диана Стоянова. Малко след това беше направен и записът. Парчето бе записано в новото звукозаписно студио, което беше създадено в читалището ни. Придобивката е по трансграничната програма България-Турция. За записа и идеята за песента разговаряхме с групата „0379“.

Групата ви съществува вече от няколко години. Как се стигна до идеята първата ви авторска песен да бъде песен за Свиленград?

Всички ние сме свиленградчани. Избрали сме да живеем тук. Обичаме Свиленград. И това е нашият подарък за града ни. И разбира се, как може група, която се казва 0379 да не посвети първата си авторска песен точно на Свиленград!?- това е закодирано в името ни. Затова и ентусиазмът беше голям. Защото скоро не е правено подобно нещо. И още повече в такъв стил. Рок.

За какво се пее в песента?

За двама млади, влюбени, които се завръщат един към друг, но това е и любов към родния град и завръщане към него.

Каква е финансовата рамка на записа? Колко платихте? До колкото знам да запишеш песен в студио е скъпо начинание.

Слава богу, не сме плащали. Ние сме самодеен състав към народно читалище „Просвета-1870“ и идеята за създаването на студиото е точно такава – звукозаписното студио може да се ползва безплатно от самодейните състави към читалището, както и от други подобни любителски групи на обществените организации в града.

Бързо ли направихте записа?

Записът стана бавно и трудно. Все пак апаратурата в звукозаписното студио на читалището е модерна и нова и буквално се налагаше запознаване и настройка на всяко нещо. Ползвахме, разбира се, и помощта на специалисти, на хора, които са в този бранш от доста време.

Кога да очакваме песента „на пазара“?

Песента ще излезе на бял свят в завършения си вариант след няколко месеца. Записът е факт , а   всички наши фенове и съграждани ще могат да я чуят след като приключи обработката, смесването и мастеринга. Искаме чрез вашата медия да изкажем  искрени благодарности на всички, които ни подкрепиха при реализацията на този проект.

Previous articleОтворени врати за родители на първокласници организираха от ОУ „Иван Вазов“
Next articleЗакопчаха граничен полицай при зрелищна операция

1 COMMENT

  1. Панчо да спре да плюе!!! Неговата стана, като не могла лисицата да стигне гроздето, казала че е кисело. Докато той използваше безплатно студиото, всичко си беше наред. Сега като се оака хубаво и го изгониха от там, започна да плюе!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...