Пожар изпепели цяла къща

0

Двуетажна къща изгоря напълно в Свиленград. Пожарът лумнал снощи, 3 декември, а сигналът в противопожарната служба е постъпил около 22.50 часа.

Огънят тръгва от покрива, като най-вероятната причина за възникването му е проблем с коминното тяло. Пламъците вижда случаен минувач, който започва да чука по прозореца на възрастната стопанка, за да я предупреди за опасността. Синът и внукът на жената, които живеят в съседна къща я извеждат и успяват да се обадят в пожарната.

Когато огнеборците пристигат обаче пламъците са обхванали почти всичко от втория етаж и междуетажната конструкция. В построената през 1923 година къща, почти всичко е „подходящо“ за разгарянето на пламъците. Огънят бързо е обхванал втория етаж и по дървените стълби и гредите стига и до първия. Заради горящото стълбище, пожарникарите опъват тяхната стълба, за да могат да гасят. След продължителна битка с огъня, едва една-две стаи от цялата двуетажна къща са позапазени. Всичко друго в къщата зад общинския пазар е изядено от пламъците.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...