Пожар изпепели цяла къща

0

Двуетажна къща изгоря напълно в Свиленград. Пожарът лумнал снощи, 3 декември, а сигналът в противопожарната служба е постъпил около 22.50 часа.

Огънят тръгва от покрива, като най-вероятната причина за възникването му е проблем с коминното тяло. Пламъците вижда случаен минувач, който започва да чука по прозореца на възрастната стопанка, за да я предупреди за опасността. Синът и внукът на жената, които живеят в съседна къща я извеждат и успяват да се обадят в пожарната.

Когато огнеборците пристигат обаче пламъците са обхванали почти всичко от втория етаж и междуетажната конструкция. В построената през 1923 година къща, почти всичко е „подходящо“ за разгарянето на пламъците. Огънят бързо е обхванал втория етаж и по дървените стълби и гредите стига и до първия. Заради горящото стълбище, пожарникарите опъват тяхната стълба, за да могат да гасят. След продължителна битка с огъня, едва една-две стаи от цялата двуетажна къща са позапазени. Всичко друго в къщата зад общинския пазар е изядено от пламъците.

Previous articleИ КРИБ се обяви против закриването на Митница Свиленград
Next articleБаща на три деца спаси кръста на Богоявление

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...