За 11 поредна година: Общината връчи спортните призове

0

За 11 поредна година община Свиленград отличи изявените си спортисти на специална церемония. Този път връчването на призовете се проведе в новата спортна зала. Официални гости на събитието бяха градоначалникът инж. Георги Манолов, председателят на общинския съвет инж. Никола Динков, Янко Йорданов – регионален инспектор на Министерството на младежта и спорта за областите Хасково и Кърджали, и Александър Калемеджиев – общински съветник в ОбС-Хасково и председател на спортната комисия в обласния град.

29 треньори от различни спортове работят активно с близо 700 деца от града. Отбелязано беше и домакинството на града ни през тази година на различни регионални и републикански състезания. Както и основаването на още два спортни клуба – по бадминтон и борба.

Горд съм, че виждам толкова младежи да спортуват, обърна се към младежите кметът на Свиленград инж. Георги Манолов.  Продължавайте да представяте достойно града ни в България и чужбина. Ние в следващите години ще имаме същата грижа към вас, допълни той.

Плакети и парични награди бяха раздадени на спортните клубове, а треньорите получиха за работата си грамоти. Четирима местни спортисти получиха индивидуални предметни отличия – таблети. Сред най-сериозните успехи на местния спорт през тази година постигна Димитър Петров  от СК по кик бокс Тангра. Като част от националния отбор на България той спечели бронзов медал при кик лайт на европейското за кадети в Сан Себатиан, Испания.

Индивидуално отличие получи и младата ни тенис надежда Георги Георгиев, който тренира в тенис клуб „Свиленград“ още преди да навърши 4 години. Едва на 6 г. той печели първите си титли за деца до 8 години. През 2014 г. се утвърждава като един от най-перспективните състезатели на клуба. Само 8-годишен той вече е финалист в двете държавни квалификации на един от най-престижните тенис турнири в Европа и света. През тази година печели всичките 5 регионални турнири за деца до 10-годишна възраст, в които участва. Той е най-малкият участник в Мастърс турнира на Българската федерация по тенис до 10 г., като игра на полуфинала. Гого достигна до 46 място в националната ранглиста на 20-годишните и има най-висок рейтинг от всичките си връстници в страната, родени през 2006 г. Благодарение на тези си успехи той е най-младият тенисист в България, който е допуснат до участие в Държавното първенство на закрито, което ще се проведе в началото на януари 2016 г. в Хасково.

Индивидуална награда има още гимнастичката от СК „Александър Фотев“ Миглена Милева, която има има спечелени през 13-те години в клуба над 60 медала от международни и републикански турнири, въпреки двете си тежки контузии. Както и шахматистът, Пеньо Василев, капитан на отбора ни по шах, който се нареди четвърти в България по ускорен шахмат и по блиц.

Грамоти и парични премии получиха още СК „Изида“, чиито мажоретки отново представиха страната ни на европейското, а състезателките им по йога спечелиха престижни състезания. Петя Карагьозова пък стана абсолютен шампион на страната ни, а отборът ни зае второто място в републиканското първенство по йога.

Отлично представяне през годината имаха и СК по пожароприложен спорт „Динамика“ към СОУ „Д-р Петър Берон“, които станаха републикански вицешампиони и представиха страната ни на Международното състезание в гр. Ополе, Полша.

За постиженията си през годината грамоти получиха и други клубове, техни изявени състезатели и треньорите им. Това са клуб по танци „Златните момичета“ на Людмила Спатару, КК Свиленград 1924, ФК Свиленград с треньоор Никола Николов, ДЮШ Свиленград 1921, ФК Евророма, ръгби клуб „Орлите“, Спортен клуб по тенис на маса Граничар, спортен клуб по танци Меджик, Спортен клуб по борба и хандбалния ни клуб „Свиленград-Пловдивски университет“, който освен женският отбор, през тази година успя да изгради и 4 детски групи, в които тренират повече от 50 деца.

Previous articleКоледни хлябове замесиха от музея
Next articleБяло вино стана най-добро на празника на домашния елексир

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...