Бяло вино стана най-добро на празника на домашния елексир

0

Бяло вино беше признато за номер едно в тазгодишното издание на празника на домашно произведената напитка, който се организира от Ротари клуб Свиленград. Майстор на елексира е Христо Гайдаджиев, а от журито признаха, че шардонето му е било изключително като качества и вкус. Така за пръв път в историята на конкурса, който се провежда вече 14 години, 100-литровата дъбова бъчва, Купата на конкурса, беше спечелена от производител на бяло вино.

празник виноВторото място спечели червеното вино на Николай Манолов. Обявеният за най-млад производител, беше награден с 50-литрова бъчва. Розе допълни челната тройка във винената класация. То е направено от Александър Александров. Александров получи награда и за произведеното от него червено вино, за което журито му присъди пето място. На четвърто място беше отличено още едно бяло вино– това на Светльо Велков.

празник вино28 проби участваха тази година в конкурса. Наградите връчиха ротарианецът Петър Ганев и братята Свилен и Иван Кисьови. Тази година реколтата бе доста добра за разлика от миналата, а това доведе и до голямо разнообразие при победителите, казаха технолозите на Катаржина, които оценяваха пробите.

Стотици свиленградчани отбелязаха по традиция Празника на домашното вино. Той се проведе при коледния базар, сред димящи скари и фолклорна музика, в изпълнение на оркестър „Димитровград“.

дамски клубОтново в деня на празника, една от дървените къщички, беше отделена за Дамски Лайънс клуб Свилена, които организираха базар на домашно приготвени сладкиши. Разпродажбата е с благотворителна цел. Днес къщичката ще приюти каузата на СОУ „Д-р Петър Берон“, които набират средства за ремонт на физкултурния си салон.

 

Previous articleЗа 11 поредна година: Общината връчи спортните призове
Next articleДо края на декември земеделците избират как да се облагат доходите им през 2016 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...